Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Celjani se veselijo posvečenja

Za vas piše:
Janko Rezar
Objava: 20. 05. 2021 / 13:31
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2021 / 19:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Celjani se veselijo posvečenja
Škofovsko posvečenje msgr. dr. Maksimilijana Matjaža bo na nedeljo Svete Trojice, 30. maja, ob 15. uri v župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Gornjem Gradu. FOTO: Jure Viltužnik

Celjani se veselijo posvečenja

Novi škof bo izpovedal vero v celjski cerkvi sv. Duha, škofovsko posvečenje bo v Gornjem Gradu.

Škofija Celje se veseli in se pripravlja na škofovsko posvečenje novoimenovanega celjskega škofa msgr. dr. Maksimilijana Matjaža, ki bo na nedeljo Svete Trojice, 30. maja, ob 15. uri v župnijski cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Gornjem Gradu. Glavni posvečevalec bo apostolski nuncij v Sloveniji msgr. Jean-Marie Speich, soposvečevalca pa msgr. Martin Kmetec, nadškof metropolit Izmira, in upokojeni celjski škof msgr. Stanislav Lipovšek.

Kraj posvečenja je bil izbran zaradi največje cerkve v škofiji, ki omogoča, da kljub previdnostnim ukrepom posvečenju prisostvuje vsaj nekaj več predstavnikov vernikov in duhovnikov celjske škofije ter povabljenih gostov, kakor bi to dopuščal prostor v celjski stolnici. Slovesnost bo potekala ob upoštevanju zaščitnih ukrepov v omejenem krogu povabljenih gostov, predstavnikov duhovnikov in vernikov. Za prenos slovesnosti bosta poskrbela RTV Slovenija in Radio Ognjišče.

Teden dni pred škofovskim posvečenjem, na binkoštno soboto, 22. maja, ob 15. uri pa bo v župnijski cerkvi Sv. Duha v Celju imenovani celjski škof Maksimilijan ob prisotnosti apostolskega nuncija msgr. Jean-Marie Speicha, predstavnikov duhovnikov in vernikov vseh 112 župnij celjske škofije med molitvenim bogoslužjem javno izpovedal veroizpoved in obljubil zvestobo papežu in Cerkvi. Molitveni dogodek bo mogoče spremljati preko Youtube strani celjske škofije.

V celjski stolnici bodo novega škofa sprejeli v nedeljo, 6. junija, ob 10. uri.

Novega škofa Maksimilijana in vse naše škofijsko občestvo priporočamo v molitev.


Na binkoštno soboto, 22. maja, ob 15. uri bo v župnijski cerkvi Sv. Duha v Celju celjski škof Maksimilijan Matjaž med molitvenim bogoslužjem javno izpovedal veroizpoved in obljubil zvestobo papežu in Cerkvi. FOTO: Jure Viltužnik


MOLITEV ZA ŠKOFA IN BOŽJE LJUDSTVO PRED ŠKOFOVSKIM POSVEČENJEM

Nebeški Oče,
skrbno in neprestano vodiš svoje ljudstvo.
V svoji dobroti si izbral svojega služabnika Maksimilijana,
da bo kot naslednik apostolov vodil tvoje vernike.
Daj mu duha modrosti in moči, da bo zvesto vodil zaupano mu ljudstvo.
Pomagaj nam, da bomo v raznolikosti darov tvojega Duha
gradili občestvo s teboj, prepoznavali znamenja časa
in rasli v zvestobi Kristusovemu evangeliju.
Po Kristusu, našem Gospodu.
Amen.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh