Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Decembra izide nova knjiga papeža Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 11. 2020 / 08:53
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.11.2020 / 10:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Decembra izide nova knjiga papeža Frančiška

Decembra izide nova knjiga papeža Frančiška

»Sanjajmo!«: sveti oče o zanesljivi poti iz krize v boljšo prihodnost.
Papež Frančišek bo sredi epidemije izdal novo knjigo, poroča avstrijski Kathpress. Delo z naslovom »Sanjajmo – Pot iz krize v boljšo prihodnost« (»Wage zu träumen! - Mit Zuversicht aus der Krise«) bo v Evropi v nemškem jeziku izšlo 4. decembra pri münchenski založbi Kösel. Gre za »osebno papeževo soočenje s krizo«, je zapisano v napovedniku, obenem pa je knjiga »nova razlaga vodenja« argentinskega papeža.

Na okoli 200 straneh bo Frančišek predstavil svoje nasvete in nakazal poti iz osebne krize. Cilj dela je nova družbena usmeritev, ki bi morala biti po njegovem mnenju zastavljena na varnejši in bolj pravičen način. Pri tem so v središče postavljeni ubogi in dobrobit celotnega planeta.

Na ameriškem trgu knjiga v angleškem jeziku že 1. decembra

Ameriška založba Simon & Schuster s sedežem v New Yorku bo novo papeževo delo v angleškem jeziku (»Let us dream – The Path to a Better Future«) predstavila že 1. decembra.

Omenjena založba na svoji spletni strani knjigo predstavlja kot »spodbudno in praktično«, sveti oče pa jo je spisal v sodelovanju s svojim biografom Austenom Ivereighem. Papež piše, zakaj moramo – in na kakšen način nam to lahko uspe – svet narediti varnejši, pravičnejši in bolj zdrav za vse ljudi.

V trenutni koronakrizi voditelj Katoliške cerkve namreč bolj živo in podrobneje kot kdaj koli zaznava krutosti in neenakosti, ki jim je izpostavljena naša družba; orodje za rešitev družbe, gospodarstva in planeta iz te krize pa vidi v trdoživosti, širokosrčnosti in ustvarjalnosti številnih ljudi. Vse skupaj nas spodbuja, naj naša trenutna bolečina ne bo zaman.

Kot so še zapisali pri založbi Simon & Schuster, je »Let Us Dream« pravo »razsvetljenje, poziv k ukrepanju in užitek za branje. S to knjigo in z odprtimi srci imamo moč, da spremenimo svet.«

FOTO: simonandschuster.com

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh