Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družina na Slovenskem knjižnem sejmu

Objava: 14. 11. 2018 / 11:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.11.2018 / 12:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Družina na Slovenskem knjižnem sejmu

Družina na Slovenskem knjižnem sejmu

Obiščite Družinino stojnico med 20. in 25. novembrom, hkrati vas vabimo na naše dogodke.
Vabljeni tudi letos na Slovenski knjižni sejem v Cankarjev dom.

Obiščite Družinino stojnico med 20. in 25. novembrom, obljubljamo vam pestro ponudbo knjig in hkrati vas vabimo tudi na dogodke, ki smo jih pripravili v sodelovanju z avtorji, pisci spremnih besed in drugimi gosti. 


Sreda, 21. 11., ob 14.00, Forumski oder

SCHMEMANN – ZA ŽIVLJENJE SVETA

Alexander Schmemann (1921–1983) je eden največjih krščanskih teologov 20. stoletja. Bil je pravoslavni duhovnik, teolog, profesor in avtor številnih knjig.

Knjiga Za življenje sveta je njegovo najbolj znano delo, v njej nam želi še posebej približati pomen zakramentalnega življenja, kajti v Kristusovo življenje vstopamo s krstom, z evharistijo pa to življenje ohranjamo.

S Ksenjo Hočevar bosta poslušalcem knjigo približala prevajalka Tina Osterman in pater David Bresciani.



Sreda, 21. 11. ob 15.30, Kulinartfest / Cankarjev lonec

SIJAJ

S prehrano do naravno čudovite kože izboljšajte si kožo po naravni poti – s pravimi, svežimi sestavinami! Nadia piše zabavno in bralcu prijazno, zato boste težave laže razumeli in jih za vedno odpravili. S čudovitimi recepti vas bo celo spodbudila k ustvarjalnosti v kuhinji.

Ob pomoči nutricionista se bomo na delavnici seznanili s hitrimi pripravki, ki nam lahko izboljšajo kvaliteto zdravja.

Sobota, 24. 11., ob 15.00, Kulinartfest / Cankarjev lonec

SVET ČEBEL IN MEDU

Na svetu bi težko našli deželo, ki je tako tesno povezana s čebelarstvom, kot je Slovenija. Zaznamovana je z blestečimi imeni iz čebelarskega sveta, ponaša se s kranjsko čebelo in skoraj vsako slovensko vas krasi vsaj en čebelnjak. na delavnici peke medenjakov se bomo spoznali s pridelavo medu in pomenom medu v naši prehrani. Z nami bo Ivan Esenko, avtor knjige Svet čebel, medenjake pa bomo pekli s preizkušeno mojstrico.

Sobota, 24. 11., ob 14.00, Debatna kavarna

TEKOČA GENERACIJA

Zadnje delo enega največjih sodobnih mislecev Zygmunta Baumana bosta predstavila David Ahačič in pisec spremne besede Bojan Žalec. V svojem delu v dialogu z mladim italijanskim publicistom Thomasom Leoncinijem (1985) Bauman razmišlja o svetu generacij, rojenih po letu 1980, ki jih imenujemo »tekoče«, saj so izpostavljene nenehnemu spreminjanju. V tem delu analizira pojave te generacije: transformacijo telesa, hipsterje, dinamike nasilja, splet, spremembe v dojemanju spolnih razlik itd.

Sobota, 24. 11., ob 17.00, Forumski oder

KLOŠARKA Z MIKLOŠIČEVE

Presunljivi roman Tanje Mlakar, ki je sprva izhajal kot podlistek v Družini in govori o usodi ženske, ki je vse življenje garala za svojo družino in hrepenela zgolj po ljubezni, bila pa je opeharjena skoraj za vse, ne bo nikogar pustil ravnodušnega. O problematiki brezdomstva bo poleg avtorice spregovoril tudi urednik revije Kralji ulice Jean Nikolič.

Sobota, 24. 11., ob 20.00, Debatna kavarna

VAJE IZ NEOBSTOJA

Vprašanja o tem, kaj je poezija, od kod prihaja in čemu je na svetu, so stara toliko kot poezija sama.

Vsaka pesem je odgovor nanje. Vsaka pesem je namreč dvojno znamenje: znamenje človekove nepomirjenosti s svetom in ljubezni do njega.

Ob pesmih Marzanne Bogumile Kolar, ki so izšle v knjigi Vaje iz neobstoja, se bosta pogovarjala Brane Senegačnik in Jana Unuk.




Nedelja, 25. 11., ob 12.00, pisateljski oder

SVETLOBNICA 2018

Literarna nagrada svetlobnica 2018 Založba Družina je že četrto leto zapored razpisala nagradni natečaj za literarno nagrado svetlobnica, s katero želi spodbuditi izvirno slovensko leposlovje s področja romanopisja, poezije, dramatike ali literarne esejistike. Založba bo izbrano knjižno delo izdala in ga posebej promovirala v letu izida. Zmagovalca natečaja in dobitnika nagrade svetlobnica 2018 bo založba Družina razglasila na Slovenskem knjižnem sejmu. Nagrado bo podelila članica strokovne komisije Mateja Komel Snoj.

Nedelja, 25. 11., ob 16.00, Debatna kavarna

KO IZGUBIŠ

Anja Klančar je na prvi pogled povsem običajno mlado dekle: radovedno, sproščeno, polno energije. A njeno življenje je odločilno zaznamovala družinska tragedija, oba starša sta si namreč v razmiku nekaj let sama vzela življenje.

O samomoru in bližini smrti bosta v pogovoru z Manico Ferenc spregovorili avtorica Anja Klančar in s. Emanuela, ki dela v Hospicu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh