Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropske škofovske konference bodo zasedale prek spleta

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 09. 2020 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.09.2020 / 08:16
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropske škofovske konference bodo zasedale prek spleta

Skupščina CCEE konec meseca namesto v Pragi v obliki video konference.
Glede na visoko število okuženih s koronavirusom na Češkem (po navedbah STA so v tej državi v zadnjih 24 urah prvič od izbruha epidemije potrdili več kot 3.000 okužb; potrdili so jih 3.130, toliko kot v celem mesecu marcu) se je Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE) odločil, da bo generalno skupščino, ki je bila v načrtu konec meseca septembra v Pragi, izvedel v obliki video konference. Člani CCEE so povabljeni, da se v spletni obliki udeležijo zasedanj 25. in 26. septembra in tako sodelujejo pri delu omenjenega organa, kot so včeraj sporočili s sedeža sveta v švicarskem St. Gallnu.

Tokratno zasedanje bo tudi tematsko v znamenju koronakrize. Pod naslovom »Cerkev v Evropi po epidemiji: obeti za stvarstvo in skupnost« so, kot je razvidno iz programa, predvidena številna predavanja in okrogle mize o pastoralnih in družbenih posledicah ter izzivih epidemije. Vatikanski izvedenec za migracije, kardinal Michael Czerny, bo predstavnikom CCEE spregovoril o vprašanjih pastorale migrantov v Evropi. Jezuit Czerny v rimski kuriji vodi oddelek za begunce in migrante pri Dikasteriju za pospeševanje celostnega človeškega razvoja.

Svet evropskih škofovskih konferenc (Consilium Conferentiarum Episcoporum Europae/CCEE) želi spodbujati sodelovanje med katoliškimi škofi na evropski celini. Delovno telo je bilo ustanovljeno leta 1971, trenutno pa mu pripada 39 članov. Mednje sodi 33 predsednikov nacionalnih oz. območnih škofovskih konferenc, pa tudi luksemburški nadškof ter nadškof iz Monaka, po en predstavnik Moldavije, Cipra in treh Katoliških cerkva v Ukrajini ter apostolski upravitelj iz Estonije.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh