Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izkušnja v vesolju je okrepila mojo vero

Za vas piše:
K. C.
Objava: 17. 06. 2016 / 11:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izkušnja v vesolju je okrepila mojo vero

Dr. Jerry Linenger je po pogovoru v Galeriji Družina odgovoril na vprašanje, kako je izkušnja v vesolju spremenila pogled na vero.

Dr. Jerry Linenger, astronavt in kozmonavt slovenskega rodu, in njegov sin John sta bila po pogovoru v Galeriji Družina ob predstavitvi angleške verzije knjige Slovenski ameriški izumitelji in inovatorji na voljo za novinarska vprašanja. Astronavt je z veseljem odgovoril tudi na vprašanje spletne redakcije Druzina.si.

Gospod Linenger, kako se je spremenil vaš pogled na vero, ko ste bili v vesolju?

Vedno sem bil trden katoličan. Moja babica iz Slovenije je v veri vzgojila mojo mamo, tudi mi smo bili tako vzgojeni, obiskovali smo cerkev sv. Barnaba, vedno smo imeli katekizem. Torej, moja vera je bila že trdna, ko sem šel v vesolje. Bil sem na ruski vesoljski postaji, imeli smo okvare, ogenj je izbruhnil v vesolju, bili smo na robu med življenjem in smrtjo. Verjamem, da so ljudje na Zemlji molili zame, kar me je v bistvu pripeljalo nazaj. Mislim, da je Bog pazil name. Imel sem celo posnetek maše, poslali so mi CD na vesoljskem plovilu z zalogami. Ljudje na Zemlji so celo imeli mašo zame. Vse te stvari so mi pomagale preživeti to izkušnjo. Ko gledaš na Zemljo, božjo stvarjenje, se okrepijo tvoja prepričanja, ki jih že imaš. Izkušnja v vesolju je okrepila mojo vero in zaupanje, da je pot, na kateri sem, prava.

Celoten intervju z Jerryjem Linengerjem si boste lahko prebrali v naslednji številki Družine (let. 65, št. 26-27).





Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh