Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jezus gre v nebo

Za vas piše:
Andrej Šegula
Objava: 10. 05. 2021 / 07:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.05.2021 / 07:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Jezus gre v nebo

Jezus gre v nebo

Kako praznik Gospodovega vnebohoda približati otrokom?

Ilustrirala Bojana Dimitrovski, arhiv revije Mavrica.


Tisti čas se je Jezus prikazal enajsterim in jim rekel: »Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstvu. Kdor bo veroval in bo krščen, bo zveličan, kdor pa ne bo veroval, bo pogubljen. Tiste, ki bodo verovali, pa bodo spremljala ta znamenja: v mojem imenu bodo izganjali hude duhove, govorili nove jezike, kače dvigali s tal, in če kaj strupenega izpijejo, jim ne bo škodovalo; na bolnike bodo polagali roke in ti bodo ozdraveli.«

Gospod Jezus je bil vzet v nebo, potem ko je z njimi govoril, in je sédel na Božjo desnico. Oni pa so šli in učili povsod; Gospod je delal z njimi in besedo potrjeval z znamenji, ki so jih spremljala. (Mr 16,15-20)

Povej mi kaj več o Jezusu!

Jezus Kristus je človek in Bog. Do svojega tridesetega leta je živel vsakdanje življenje v Nazaretu. Potem je šel med ljudi, jih učil, ozdravljal in delal čudeže. Nekateri so bili njegovi prijatelji, drugi pa ga niso sprejeli, ker so mislili, da se pretvarja, da je Bog.

Krivično so ga obsodili na smrt. Pribili so ga na križ, kjer je umrl. Toda tretji dan, na velikonočno nedeljo, je vstal od mrtvih. Po vstajenju se je večkrat prikazal svojim učencem in mami Mariji. Mednje je prišel kar skozi zaprta vrata!


Jezus je šel v nebesa, vendar ostaja z nami. FOTO: Tatjana Splichal.

Kam je šel Jezus?

K svojemu Očetu. Učencem je rekel, naj ne bodo žalostni, saj bo vedno z njimi in jim bo pripravil prostor pri Očetu v nebesih. Naročil jim je, naj gredo po vsem svetu in ljudem govorijo, kar jih je učil. In obljubil jim je, da bo vedno z njimi.

Kaj je vnebohod?

Praznik vnebohoda praznujemo vsako leto 40 dni po veliki noči. Jezus je šel v nebesa, vendar ostaja z nami. Med nas še posebej prihaja pri vsaki sveti maši. Pri obhajilu ga prejmemo v koščku kruha, v sveti hostiji.

Govori tako, da boš to živel

V Svetem pismu beremo, kako naj živimo, da bomo prišli v nebesa. Povabljeni smo, da njegove nauke uresničujemo v svojem vsakdanjem življenju: da drug drugemu pomagamo, da se znamo opravičiti in živeti kot bratje in sestre.

Molitev

Jezus, ki prebivaš v mojem srcu, hvala, da me imaš tako rad.
Prosim te, da bi vsi ljudje spoznali, kako rad imaš vsakega posebej.
Amen.


Prispevek je bil najprej objavljen v reviji Mavrica (maj 2021).


Preberite še:
- »Z ljubeznijo spreminjaš svet v zlatnino«
- Devetdnevnica pred prvim sv. obhajilom
- Pogovor z mamo svetnika [VIDEO]

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh