Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako otroku razložiti Sveto pismo?

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 17. 05. 2018 / 08:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2018 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kako otroku razložiti Sveto pismo?

Otroku lahko prek kratkega vodnika Razloži mi Sveto pismo razumljivo pojasnite bistvo te velike knjige.
Sveto pismo je najbolj razširjena, največkrat prevedena in najbolj brana knjiga na svetu. Skozi raznovrstna besedila pripoveduje zgodbo o ljubezni med Bogom in ljudmi.

Za Sveto pismo uporabljamo tudi besedo »Biblija«, ki izhaja iz grške besede biblos in pomeni »knjiga« (biblia pa je množinska oblika in pomeni »več knjig«). Biblija je več kot knjiga, je prava knjižnica! Naj bo tudi del vaše otroške knjižnice.

Svojemu otroku lahko prek kratkega vodnika Razloži mi Sveto pismo razumljivo pojasnite bistvo te velike, največkrat prevajane in prve natisnjene knjige. Otrok se bo skozi vodnik naučil, da je treba nekatera besedila brati simbolno, saj pisci uporabljajo prispodobe, da govorijo o Bogu. Veliko pa je zgodb o zgodovinskih dogodkih. Spominjajo nas na resnične dogodke iz zgodovine izraelskega ljudstva in iz Jezusovega življenja. Ne smemo vseh knjig Svetega pisma brati enako, vendar skupaj tvorijo celoto ter druga drugo dopolnjujejo.

Knjiga Razloži mi Sveto pismo je lepo darilo za prvoobhajanca, ki je šele začel dodobra spoznavati skrivnosti vere, v katero je bil sprejet ob krstu. Spremlja ga lahko vse do birme, ko bo svojo vero poglobil in se pripravil na odraslo versko življenje.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh