Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Književniki v komunističnih zaporih

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 13. 10. 2017 / 11:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Književniki v komunističnih zaporih

Slovenski center PEN je organiziral pogovorni večer o književnicah in književnikih v zaporih.
Slovenski center PEN je v prostorih Društva slovenskih pisateljev organiziral pogovorni večer o književnicah in književnikih v zaporih ob knjigi Andrijana Laha z naslovom Slovenski književniki in književnice v komunističnih zaporih. Na pogovoru, ki ga je vodila predsednica PEN-a Ifigenija Simonovič, sta sodelovala avtor knjige in Alenka Puhar.

Ifigenija Simonovič se je zahvalila Andrijanu Lahu za knjigo. Dejala je, da je slovenski javnosti predočil, koliko je bilo pisateljev v zaporu. Dodala je, da na PEN dobivajo odzive, v katerih ljudje navajajo še druge literate, tako da se seznam slovenskih književnikov v komunističnih zaporih še dopolnjuje. Nekateri o tem sploh niso želeli govoriti, drugi so o zaporu pisali knjige.

Andrijan Lah je predstavil, kako je knjiga nastajala. Sprva se je zbiral le seznam, začenši s tistimi, ki so bili na Golem otoku; ko je zrasel na približno 50 imen, se je rodila ideja za knjigo. V knjigi je skupaj 64 avtorjev. Za nekatere niti ni jasno, zakaj so bili zaprti.

Alenka Puhar je avtorju čestitala za pripravo in izid knjige. V bistvu je opravil delo, ki bi ga morale institucije in dodala, da je knjiga lahko izhodišče za nadaljnje raziskave slovenskih književnikov.

V spodnjih videih si lahko ogledate predstavitev knjige Slovenski književniki in književnice v komunističnih zaporih.





Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh