Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kratka in jedrnata tema naslednje medijske nedelje

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 09. 2020 / 11:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2020 / 11:49
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kratka in jedrnata tema naslednje medijske nedelje

Papež je za temo medijske poslanice izbral besede apostola Filipa: »Pridi in poglej« (Jn 1,46).

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je določil temo za 55. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja, ki ga bomo obhajali maja prihodnje leto, poroča Radio Vatikan. Sveti oče je izbral beseda apostola Filipa, ki jih beremo v evangeliju po Janezu: »Pridi in poglej« (Jn 1,46); naslov poslanice pa se nadaljuje: Komunicirati s srečanjem oseb takšnih, kot so in kjer so.

»Pridi in poglej«: s temi besedami apostol Filip Juda in bodočega apostola privede do Jezusa. In prav te besede iz evangelija po Janezu (1,43-46) je papež izbral za temo 55. poslanice ob dnevu sredstev družbenega obveščanja, ki ga bomo obhajali maja 2021; v podnaslovu natančneje pojasnjuje namen besedila: komunicirati s srečanjem oseb takšnih, kot so in kjer so.

Vatikan izbiro teme pojasnjuje s stavkom: »V epohalnem preobratu, ki ga doživljamo, in v času, ki nas zaradi epidemije sili v medsebojno oddaljenost, lahko komunikacija vzpostavi bližino, ki je potrebna, da razumemo, kaj je resnično pomembno.«

Vzpostavljati bližino

Svetovni dan sredstev družbenega obveščanja v Katoliški cerkvi obhajamo od leta 1967. Papež ob tej priložnosti vsako leto objavi posebno poslanico. Tema letošnjega zapisa je »Da boš lahko pripovedoval in zapisal v spomin (prim. 2 Mz 10,2). Življenje piše zgodbo«.

Jn 1,43-46

Naslednji dan je Jezus hotel oditi v Galilejo. Našel je Filipa in mu rekel: »Hôdi za menoj!« Filip pa je bil doma iz Betsajde, iz Andrejevega in Petrovega mesta. Filip je našel je Natánaela in mu rekel: »Našli smo njega, o katerem so pisali Mojzes v postavi in preroki: Jezusa, Jožefovega sina iz Nazareta.« Natánael mu je dejal: »Iz Nazareta more biti kaj dobrega?« Filip mu je rekel: »Pridi in poglej!«

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh