Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krvavo rdeči Kolosej v opomin na preganjane kristjane

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 02. 2018 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2018 / 07:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krvavo rdeči Kolosej v opomin na preganjane kristjane

Zdaj že tradicionalno pobudo »Cerkve v stiski« bodo udejanili nocoj.

Rimski Kolosej bo v opomin na preganjane kristjane po vsem svetu nocoj zažarel v krvavo rdeči svetlobi. Istočasno se bo to zgodilo pri dveh krščanskih svetiščih na simbolnih krajih preganjanja kristjanov v zadnjih letih: stolnici sv. Pavla v Mosulu in v maronitski cerkvi sv. Elije v Alepu, kot so v začetku februarja sporočili iz italijanske sekcije papeške človekoljubne organizacije »Cerkev v stiski«.



Danes v Rimu na Largo Gaetana Agnesi v neposredni bližini Koloseja organizirajo tudi protest v opomin na preganjane kristjane. Protesta naj bi se med drugim udeležila predsednik Evropskega parlamenta, Antonio Tajani, in glavni tajnik Italijanske škofovske konference, škof Nunzio Galatino. O položaju preganjanih kristjanov po svetu bodo poročali Ashiq Masih in Eisham Ashiq, mož in hčerka Asie Bibi, pakistanske kristjanke, ki je zaradi domnevnega bogoskrunstva obsojena na smrt, ter nigerijska katoličanka Rebecca Bitrus, ki so jo ugrabili in posilili islamski teroristi.

Italijanska veja organizacije »Cerkev v stiski« je krvavo rdečo osvetlitev v opomin na preganjane kristjane prvič izvedla aprila 2016; takrat je rdeče zažarela Fontana di Trevi. Medtem se je »množično izzivanje« razširilo tudi v druge države; med drugim je bil rdeče osvetljen tudi Kristusov kip v Riu de Janeiru.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh