Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na čelu malteških vitezov Giacomo Dalla Torre

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 03. 05. 2017 / 09:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na čelu malteških vitezov Giacomo Dalla Torre

Novi vodja ima enoletni mandat, čaka pa ga reforma ustave in kodeksa reda.

Malteški viteški red je minuli konec tedna izvolil novega vodjo z enoletnim mandatom. Največ glasov je dobil Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, ki je kot novi veliki mojster prisegel minulo nedeljo v cerkvi sv. Marije na rimskem griču Aventinu. Prejšnji veliki mojster reda Matthew Festing je odstopil 28. januarja letos, ta položaj pa je sicer dosmrten.



Giacomo Dalla Torre je kot prednostne naloge navedel spodbujanje diplomatskih, družbenih in človekoljubnih dejavnosti in okrepitev duhovnega življenja 13.500 članov ter več kot 100.000 prostovoljcev in zaposlenih.

72-letnega Italijana je svet reda na tajnih volitvah izbral izmed dvanajstih kandidatov. Dalla Torre se je rodil leta 1944 v Rimu, član reda pa je postal leta 1985. Študiral je krščansko arheologijo in umetnostno zgodovino, pozneje pa je poučeval na papeški univerzi Urbaniana v Rimu. Objavil je več strokovnih prispevkov o srednjeveški umetnosti. Suvereni malteški viteški red je začasno vodil že po smrti velikega mojstra Andrewja Bertieja leta 2008.

Dalla Torrejev prvi uradni dogodek bo letno romanje za bolne in invalide v francoski Lurd med 5. in 9. majem. Vsako leto se več kot 7.000 članov in prostovoljcev z vsega sveta udeleži romanja, pri katerem pomagajo 1.500 bolnim romarjem in invalidom. Romanje v Lurd predstavlja eno najpomembnejših dogodkov duhovnega življenja članov in prostovoljcev Malteškega viteškega reda.

Ena najpomembnejših nalog, ki čaka novega vodjo, pa je reforma ustave in kodeksa reda. O izbiri novega začasnega vodje malteškega viteškega reda je bil obveščen tudi papež Frančišek.

Vir: Radio Ognjišče / www.telegraph.co.uk
Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh