Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljen logotip papeževega obiska v Iraku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 01. 2021 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2021 / 19:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Objavljen logotip papeževega obiska v Iraku

Objavljen logotip papeževega obiska v Iraku

Sveti oče naj bi v Irak potoval 5. marca, vendar potovanje zaradi epidemije še ni dokončno.

FOTO: http://saint-adday.com/

Katoliška cerkev v Iraku je objavila geslo in logotip načrtovanega papeževega obiska v državi med 5. in 8. marcem letos. Kot poroča avstrijski Kathpress, logotip prikazuje papeža Frančiška v obrisu Iraka z rekama Evfrat in Tigris ter palmo, v zgornjem delu znaka pa sta pod golobom miru upodobljeni vatikanska in iraška zastava. Napis v arabskem, kaldejskem in kurdskem jeziku navaja geslo obiska, »Vi vsi pa ste bratje«, navedek iz evangelija po Mateju (23, 8) in obenem namig na zadnjo papeževo okrožnico »Vsi smo bratje«. Kaldejsko-katoliški patriarhat je logotip objavil na svoji spletni strani.

Bo potovanje sploh mogoče?

Papež Frančišek je minulo nedeljo v pogovoru za italijansko televizijsko postajo Canale 5 priznal, da trenutno še ne ve, ali bo v začetku marca dokončno lahko potoval v Irak. Kot je pojasnil, zaradi epidemije koronavirusne bolezni ne želi spodbujati zbiranja ljudskih množic.

Vatikan zaenkrat še ni objavil nobenih podrobnosti o programu obiska. Ob napovedi potovanja decembra lani so poudarili, da bo potovanje odvisno od epidemioloških razmer v tistem trenutku. Kot cilje obiska so navedli mesta Bagdad, Erbil, Mosul, Karakoš in Ur.

To bi bil prvi obisk papeža v Iraku, poleg epidemije pa precejšen izziv pri organizaciji potovanja povzročajo tudi varnostne razmere.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh