Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež med avdienco: vedno gradite mostove, brez nasilja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 11. 2019 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.11.2019 / 12:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež med avdienco: vedno gradite mostove, brez nasilja

Papež med avdienco: vedno gradite mostove, brez nasilja

Sporočilo vere ljudem nikoli ne sme biti vsiljeno.

Papež Frančišek je med današnjo splošno avdienco vernike povabil, naj prosijo Svetega Duha, da bi znali »uvidevno oznanjati sporočilo vere in s premišljujočim pogledom zrli na tiste, ki Kristusa ne poznajo«.

Gradite mostove z ljudmi, ki ne verujejo, ali pa imajo drugačno vero od naše, svetuje papež: »Vedno gradite mostove, vedno iztegujte roko, brez nasilja.« To je bilo današnje vabilo vernikom, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu in prisluhnili nadaljevanju Frančiškove kateheze o Apostolskih delih.

Sveti oče je tokrat za izhodišče vzel apostola Pavla, ki je nagovoril areopag v Atenah, kulturni prestolnici poganskega sveta. V mestu, polnem malikov, je pojasnil papež, Pavel oznanja evangelij tako, da se sklicuje na vernost svojih poslušalcev in njihovo željo, da spoznajo resnico.

Klic k spreobrnjenju

Frančišek je pojasnil, kako je apostol Pavel, ko je zagledal oltar, posvečen »neznanemu bogu«, zatrdil, da se je Bog, presežni stvarnik vesolja, resnično razodel svetu, in poslal svojega Sina, da bi vse ljudi povabil k spreobrnjenju in polnosti resnice.

Toda, ugotavlja papež, ko Pavel spregovori o Jezusovi smrti in vstajenju, njegovi poslušalci izgubijo zanimanje in njegove besede v očeh Grkov povzročijo roganje ter posmeh. Toda, poudari sveti oče, nagovor apostola Pavla obrodi sadove, saj se nekaj Atencev spreobrne, vključno z Dionizijem Areopagitom in Damarisom, ki se odpreta za krščansko vero.

Vključujte sporočilo vere

Papež je današnjo katehezo zaključil s povabilom vernikom, naj prosijo Svetega Duha, da bi znali »uvidevno oznanjati sporočilo vere in s premišljujočim pogledom zrli na tiste, ki Kristusa ne poznajo, prevzetim od ljubezni, ki ogreje tudi najbolj zatrdela srca«.

Vir: Vatican News
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh