Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež mladim: bodite ustvarjalni pri ohranjanju stikov z ostarelimi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 07. 2020 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2020 / 10:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež mladim: bodite ustvarjalni pri ohranjanju stikov z ostarelimi

Papež mladim: bodite ustvarjalni pri ohranjanju stikov z ostarelimi

Na praznik sv. Joahima in Ane je papež spomnil na stare starše in ostarele.

Foto: Vatican Media

Papež Frančišek je mlade spodbudil, naj si s še večjo ustvarjalnostjo prizadevajo za ohranjanje stikov z ostarelimi. V preteklih mesecih so številni ostareli ostali sami v svojih stanovanjih ali v domovih za ostarele, pogosto brez kakršnega koli stika s svojci, je sveti oče pojasnil med včerajšnjo opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra v Vatikanu. »Ne pustite jih samih, uporabite domišljijo ljubezni,« je Frančišek spodbudil mlade.

»Telefonirajte jim, opravite video klic, pošiljajte jim sporočila, jim prisluhnite in kjer je mogoče, vedno ob spoštovanju zdravstvenih predpisov, jih obiskujte,« je nadaljeval sveti oče. Ostareli so vaše korenine, je zagotovil mladim: brez korenin pa ne morete rasti, ne cveteti in ne obroditi sadov. Na koncu je vse skupaj povabil, naj glasno zaploskajo svojim starim staršem.

Pozdrav premirju v Vzhodni Ukrajini, pohvala prizadevanjem za mir

Papež je med opoldansko molitvijo pozdravil tudi sklenitev premirja na vojnem območju v Vzhodni Ukrajini: »Pozdravljam to znamenje dobre volje, obenem pa prosim, da bi bil ta sporazum končno tudi uresničen,« je dejal Frančišek. Trenutno je najnujnejše udejanjiti postopek razorožitve in odstranitve min. Le na ta način bo lahko znova vzpostavljeno zaupanje za tako potrebno in tako pričakovano spravo prebivalstva. Papež je izrekel tudi pohvalo vsem, ki si prizadevajo za dosego miru na tem območju.

Na vzhodu Ukrajine je danes začela veljati »celovita in vseobsegajoča ustavitev spopadov«, ki so v zadnjih šestih letih zahtevali več kot 13.000 smrtnih žrtev.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh