Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež sprejel predsednika UEFA

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 02. 2019 / 09:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.02.2019 / 11:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež sprejel predsednika UEFA

Aleksander Čeferin je svetemu očetu predstavil sklad Evropske nogometne zveze za otroke.

Papež Frančišek je pred včerajšnjo splošno avdienco sprejel predsednika Evropske nogometne zveze, Aleksandra Čeferina, je na svoji spletni strani poročal vatikanski časnik L'Osservatore Romano.

Za 51-letnega odvetnika iz Slovenije je nogomet »bolj kot kdaj koli enkratna priložnost za ustvarjanje mostov miru in kanalov vključevanja«, kot je med srečanjem s svetim očetom poudaril Čeferin. Predsednik Evropske nogometne zveze je ob tej priložnosti papežu predstavil sklad UEFA za otroke, ustanovo, ki podpira različne programe in akcije za otroke v težkih življenjskih položajih – revnim, prizadetim in žrtvam vojne, ter jim zagotavlja dostop do zdravstvene oskrbe in izobraževanja ter športa.

Naslednik znamenitega francoskega nogometaša Michela Platinija je poudaril, da je UEFA udejanjila že 180 projektov, okoli 120 jih je trenutno v pripravi. Vanje je vključenih 800.000 ljudi v 94 državah. Predstavniki Evropske nogometne zveze so papežu predstavili nogometno igrišče v enem od begunskih taborišč v Jordaniji, kjer je 6.000 otrok – med njimi 1.500 deklic – vključenih v šolo in nogometne treninge.

Čeferin je papežu posebej izpostavil tudi podporo Evropske nogometne zveze misijonarju Petru Opeki na Madagaskarju.

Vir: Kathpress / Radio Ognjišče
Foto: Facebook / UEFA

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh