Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževi video sporočili prebivalcem Tajske in Japonske

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 11. 2019 / 08:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 19.11.2019 / 09:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževi video sporočili prebivalcem Tajske in Japonske

Papeževi video sporočili prebivalcem Tajske in Japonske

Sveti oče bo deželi na Daljnjem vzhodu obiskal med 20. in 26. novembrom.

Papež Frančišek je pred začetkom apostolskega potovanja na Tajsko in Japonsko poslal video sporočili prebivalcem obeh držav. Tajsko bo obiskal med 20. in 23. novembrom, Japonsko pa med 23. in 26. novembrom letos.

Video sporočilo prebivalcem Tajske

Dragi prijatelji,

pred svojim apostolskim potovanjem na Tajsko vas z vso ljubeznijo pozdravljam. Vem, da si je Tajska kot večetnični in raznolik narod, ki ima bogata duhovna in kulturna izročila, močno prizadevala, da bi pospeševala harmonijo in mirno sobivanje, ne samo med svojimi prebivalci, ampak tudi na vsem jugovzhodnem azijskem področju.

Na tem svetu, ki preveč pogosto doživlja nesoglasja, ločitve, izključevanja, je dogovor, da oblikujemo družbo, ki spoštuje dostojanstvo vsakega moškega, vsake ženske in otroka, lahko navdih za prizadevanja, ki jih ljudje dobre volje po vsem svetu peljejo naprej, za pospeševanje pravega razvoja naše človeške družine v solidarnosti, pravičnosti in mirnem sobivanju.

Med svojim potovanjem bom imel priložnost pridružiti se katoliški skupnosti na Tajskem, da jih opogumim v njihovi veri in prispevku, ki ga nudijo vsej družbi. Tajci so, zato morajo delati za svojo domovino.

Verjamem tudi, da bom okrepil vezi prijateljstva, spletene s številnimi brati in sestrami budisti, ki zgovorno pričujejo o vrednotah strpnosti in sožitja, značilni za vaše ljudstvo. Upam tudi, da bo moj obisk prispeval k poudarjanju pomembnosti medverskega dialoga, medsebojnega razumevanja in bratskega sodelovanja še zlasti v službi revnim in najbolj pomoči potrebnim ter v službi za mir. V tem trenutku tako zelo potrebujemo delo za mir.

Vem, da številne osebe delajo pri pripravi na moj obisk. Iz srca se jim zahvaljujem. V teh dneh vse vas, dragi prijatelji, nosim v svojim molitvah. Molim za vas, za vaše družine, za domovino in vas prosim, da ne prenehate moliti zame. Najlepša hvala.

Video sporočilo prebivalcem Japonske

Dragi prijatelji,

medtem ko pripravljam svoj bližnji obisk Japonske, vam želim nameniti te besede prijateljstva.

Izbrana tematika mojega obiska je: »Varovati vsako življenje«. Ta močan vzgib, ki odmeva v našem srcu, da branimo vrednost in dostojanstvo vsakega človeškega bitja, dobi poseben pomen ob grožnjah proti mirnemu sobivanju, s katerimi se mora danes soočati svet, posebej v oboroženih spopadih.

Vaša dežela se zaveda trpljenja, ki ga povzroča vojna. Skupaj z vami prosim, da v zgodovini človeštva ne bo nikoli več besnela uničujoča moč jedrskega orožja. Uporaba jedrskega orožja je nemoralna.

Veste pa tudi, kako pomembna je kultura dialoga, bratstva, še posebej med različnimi verskimi izročili, ki lahko pomagajo prerasti spore, spodbujati spoštovanje do človeškega dostojanstva in pri napredovanju celostnega razvoja vseh ljudstev. Verjamem, da vas bo moj obisk spodbudil na poti medsebojnega spoštovanja in srečanja, ki pelje do gotovega miru, ki traja skozi čas in se ne vrača nazaj. Pri miru je lepo naslednje: ko je resničen, ne izgine, ker se ga brani z zobmi.

Imel bom tudi priložnost občudovati naravno lepoto, ki je značilna za vaš narod, in izraziti skupno željo za pospeševanje in okrepitev zaščite tistega življenja, ki vključuje zemljo, naš skupen dom, ki ga na tako lep način v vaši kulturi predstavljajo cvetoče češnje.

Vem, da veliko ljudi sodeluje pri pripravah na obisk. Iskreno se vam zahvaljujem za ta prizadevanja. In z upanjem, da bodo ti dnevi, ko bomo skupaj, bogati z milostjo in veseljem, vam zagotavljam svojo solidarno molitev tako za vse kot za vsakega od vas. In prosim vas, da molite tudi zame. Najlepša hvala.

Vir: Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh