Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Posinodalna spodbuda za Amazonijo izide 12. februarja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 02. 2020 / 14:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.02.2020 / 08:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Posinodalna spodbuda za Amazonijo izide 12. februarja

Posinodalna spodbuda za Amazonijo izide 12. februarja

Naslov dokumenta je »Querida Amazonia« ali »Ljubljena Amazonija«.

Foto: Vatican Media

Papeževa posinodalna apostolska spodbuda o Amazoniji bo predstavljena v sredo, 12. februarja, so danes sporočili z vatikanskega tiskovnega urada. Kot poroča avstrijski Kathpress, bo naslov dokumenta »Querida Amazonia« (»Ljubljena Amazonija«), v Vatikanu pa ga bodo med drugim predstavili vodja oddelka za begunce in migrante in izredni tajnik sinode kardinal Michael Czerny, brazilski jezuit in teolog Adelson Araujo Dos Santos, redovna predstojnica Augusta de Oliveira in brazilski podnebni izvedenec Carlos Nobre.

Frančišek bo v dokumentu v obliki »apostolske spodbude« predstavil svoje sklepe po sinodalnem zasedanju, katerega udeleženci so med 6. in 27. oktobrom lani v Vatikanu razpravljali o aktualnih izzivih na območju Amazonije. Pod geslom »Amazonija – nove poti za Cerkev in celostno ekologijo« so med drugim govorili o okoljskih in družbenih posledicah izkoriščanja naravnih virov na enem najbogatejših območij v Južni Ameriki, o krepitvi vloge staroselskih prebivalcev in novih poteh v pastorali na tem območju.

V sklepnem dokumentu se je 280 sinodalnih očetov izreklo za izjeme pri upoštevanju celibata v luči pomanjkanja duhovnikov na odročnih območjih v Amazoniji, nekateri pa se zavzemajo tudi za vnovičen premislek o ženskem diakonatu in večjem upoštevanju staroselskih izročil v cerkvenem obredju.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh