Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupaj proti samomoru

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 09. 08. 2019 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2019 / 11:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skupaj proti samomoru

Že šesto leto zapored se Slovenija pridružuje akciji Prekolesarimo svet, katere slogan je Skupaj za preprečevanje samomora.

Že šesto leto zapored se Slovenija pridružuje akciji Prekolesarimo svet, katere slogan je Skupaj za preprečevanje samomora, s katero različne organizacije ozaveščajo, kako prepoznati samomorilsko vedenje in preprečiti samomor. Akcija letos traja mesec dni dlje: od 10. avgusta prek svetovnega dne preprečevanja samomora, 10. septembra, do 10. oktobra.



V tem času kolesarji na kolesih in sobnih kolesih zbirajo kilometre in razširjajo zavedanje, da samomore lahko preprečujemo. Hkrati je to priložnost za druženje in povezovanje med ljudmi, saj je prav to ključno za preprečevanje samomora. Še posebej pomembna so prizadevanja družine, prijateljev, sodelavcev, skupnosti, zdravstvenih delavcev, verskih voditeljev, politikov in vlade. S skupnimi močmi lahko tako vsi skupaj in vsak od nas prispevamo k zniževanju količnika samomora, so zapisali na spletni strani združenja Ozara.

Pridružite se akciji Prekolesarimo svet

Kolesarite lahko kjer koli (doma na sobnem kolesu, na poti v službo, v naravi, na počitnicah, na organiziranih kolesarskih dogodkih, v fitnesu…) kadar koli in s komer koli. Na kolo vabijo vse odrasle, otroke, mladostnike, družine, druge skupine. Kolesarite lahko sami, v družbi svojih bližnjih, sodelavcev ali v okviru različnih organizacij.

Spregovorite o akciji in si na kolo pripnete na obleko ali nalepite na kolo etiketo z uradnim znakom akcije.



Vse kolesarje v akciji povezujejo družbena omrežja. Svoje kolesarske podvige, utrinke in fotografije lahko delite tudi na facebook strani dogodka ali svoje vtise pošljete na info.scsr@upr.si.

Ob koncu kolesarjenja (sproti ali samo na koncu akcije) izpolnite spletni obrazec s svojimi podatki in številom prekolesarjenih kilometrov.

Po akciji bodo organizatorji zbrali skupno število prekolesarjenih kilometrov in seštevek posredovali Mednarodni zvezi za preprečevanje samomora, kjer bodo zbirali informacije o skupnem številu prekolesarjenih kilometrov po vsem svetu.

Družite se z družino in prijatelji

Pridružite se aktivnosti, pa četudi prekolesarite le kakšen kilometer ali dva, saj boste tako naredili nekaj zase in za druge. Povabite k akciji tudi vaše bližnje, družite se in spoznavajte lepote Slovenije s kolesom. Skupaj angažirajmo prebivalce Slovenije za preprečevanje samomora.

Pobudnik akcije Prekolesarimo svet je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora, ki vabi k udeležbi s ciljem, da bi udeleženci iz vsega sveta z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje.

V Sloveniji akcijo organizirajo UP IAM Slovenski center za raziskovanje samomora, Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovensko združenje za preprečevanje samomora, Center za psihološko svetovanje Posvet in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh