Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Prestavljen tudi evharistični kongres na Madžarskem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 04. 2020 / 11:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.04.2020 / 12:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Prestavljen tudi evharistični kongres na Madžarskem

Zaradi epidemije koronavirusa preložen na september 2021.

Foto: Vatican Media

Vatikanski tiskovni predstavnik Matteo Bruni je sporočil, da je zaradi epidemije koronavirusa prestavljen tudi mednarodni evharistični kongres, ki naj bi ga septembra letos priredili v Budimpešti, poroča Radio Vatikan.

Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer in njenih posledic na gibanje ter zbiranje vernikov in romarjev je sveti oče skupaj s Papeškim odborom za mednarodne evharistične kongrese in Madžarsko škofovsko konferenco presodil, naj se 52. mednarodni evharistični kongres, ki je bil na programu septembra 2020 v Budimpešti, prestavi na september 2021.

Kot poroča avstrijski Kathpress, se je na kongres v madžarski prestolnici po navedbah prirediteljev do letošnjega marca prijavilo že okoli 50.000 udeležencev. Nadškof v Budimpešti, kardinal Peter Erdö, je na sklepni slovesnosti računal tudi na papeževo navzočnost. Priprave na kongres trajajo že od septembra 2017.

Prestavljena tudi svetovno srečanje družin in svetovni dan mladih

V ponedeljek so iz Vatikana sporočili, da sta za leto dni prestavljena tudi dva druga množična cerkvena dogodka: svetovno srečanje družin, predvideno poleti 2021 v Rimu, je preloženo na junij 2022, svetovni dan mladih leta 2022 v Lizboni pa bodo po novem priredili avgusta 2023, ker udeležencev obeh dogodkov ne želijo izpostaviti zdravstvenemu tveganju.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh