Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Primož Roglič drugič kralj Vuelte

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 08. 11. 2020 / 16:59
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2020 / 06:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Primož Roglič drugič kralj Vuelte

Primož Roglič drugič kralj Vuelte

V prihodnji Naši družini tudi spomin nekdanjega kisovškega župnika na kolesarskega asa.

Na Vuelti je Primož Roglič ubranil lansko zmago. FOTO: Kolesarska zveza Slovenije



Potem ko je moral na letošnji 107. ediciji kolesarske dirke po Franciji v skupni razvrstitvi priznati premoč zgolj rojaku Tadeju Pogačarju, je slovenski as Primož Roglič, član moštva Jumbo-Visma, še enkrat pokazal zobe in se razveselil končne zmage na zadnji od treh letošnjih večtedenskih preizkušenj, španski Vuelti. S štirimi etapnimi zmagami je rdečo majico vodilnega nosil prvih pet in zadnjih šest etap, vmes pa si jo je izmenjeval z Ekvadorcem Richardom Carapazom, ki ga je v skupni razvrstitvi pustil za seboj za 24 sekund.

S tem je kolesar iz Kisovca v Zasavju, ki je pred desetimi dnevi dopolnil 31 let, ponovil lanski uspeh s »španske pentlje«, tudi tedaj si je namreč pokoril vso konkurenco. Roglič, s srčno izbranko Loro tudi očka sina Leva, se je za kolesarstvo odločil pozno, prej je namreč treniral smučarske skoke in bil v njih prav tako zelo obetaven in uspešen, leta 2007 je postal ekipni mladinski svetovni prvak. Primožu iskrene čestitke za doseženo in še mnogo vrhunskih dosežkov na vseh področjih v prihodnje!



V prihajajoči, 46. številki Naše družine si boste lahko v rubriki Ljudje dobre volje prebrali obširno predstavitev Primoža Rogliča, za pokušino pa samo spomin nekdanjega kisovškega župnika Mirana Kelvišarja nanj: »Verouk je obiskoval redno, se držal dogovorov, po eni strani je bil njegov pogled resen in je razodeval njegovo odgovornost, po drugi strani pa veder in nasmejan. Bil je preprost, ni povzročal prepirov, ni bil vsiljiv, kar ga je delalo posebnega med njegovimi vrstniki.«
_ _ _

PREBERITE ŠE:

"Nihče ni pričakoval, da bo Tadej to zmogel"

Komentar: Šport, ki povezuje

"Hvala, Tadej in Primož, za srčnost in predanost"

Tim Gajser četrtič svetovni prvak

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh