Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sanjajte o velikih rečeh!

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 03. 10. 2018 / 12:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2018 / 10:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sanjajte o velikih rečeh!

Sanjajte o velikih rečeh!

Prijatelja Justin in Patrick sta se z invalidskim vozičkom odpravila na 800 km dolgo potovanje v Kompostelo.
Skoraj vsak, ki si za cilj postavi nekaj, česar še nikoli ni storil, še posebej, če cilja ni dosegel še nihče ali le redki, bo kdaj pa kdaj na glas, še večkrat pa za hrbtom, slišal privoščljive besede »Nikoli ti ne bo uspelo!« Kdor jih izgovarja, se po navadi v resnici boji, da bi drugemu dejansko uspelo, zato mu hoče tako vzeti voljo. Pri nekaterih imajo morda takšne besede res učinek, za druge pa so ravno te dodatni zagon, da bi dokazal drugače.

Nemogoče je mogoče

Kako sta se na te besede odzvala prijatelja Justin Skeesuck in Patrick Gray? Odpravila sta se na osemsto kilometrov dolgo potovanje z invalidskim vozičkom po Španiji in dosegla cilj, ki se je drugim zdel nemogoč, in svojim otrokom, pa tudi bralcem knjige Nikoli vama ne bo uspelo!, sta jasno dala vedeti, »da je nekaj nemogoče samo, dokler tega sam ne narediš, zato sanjajte o velikih rečeh«.

Najmočnejši vidik te pustolovščine je njuna nesmrtna in neomajna bratska ljubezen.

Prijatelja od prvih dni

Justin in Patrick sta se rodila v isti porodnišnici le dva dni narazen in sta že vse življenje najboljša prijatelja. Skupaj sta odraščala in drug drugega podpirala na vseh poteh življenja. Tudi na najdaljših. Oba skupaj sta se navajala na omejitve telesa, a nista dovolila, da bi bili zaradi tega omejeni tudi njuni življenji. Justin namreč zaradi napredujoče živčno-mišične bolezni ne more uporabljati rok in nog. Sanjal pa je o potovanju po Caminu, starodavni romarski poti čez Pireneje in severno Španijo, in Patrick je njegovi ideji sledil in potiskal njegov voziček 800 kilometrov.

Fizična in duševna moč

Medtem ko je Patrick Justina potiskal fizično – čez drn in strn, preko hribov in dolin –, je Justin Patricka »potiskal « duševno in čustveno: onkraj strahu in negotovosti, v povsem nov svet vere in prave svobode.

To je bila njuna najbolj naporna in najpomembnejša preizkušnja njunega prijateljstva. Bilo je polno fizičnih izzivov, najrazličnejših naključnih sopotnikov in globokih notranjih bitk. Zgodba v tej knjigi je eden najlepših primerov pravega prijateljstva. Polno ljubezni, humorja in vere. Preberite, kako nas prijateljstvo lahko potisne onkraj naših omejitev … in nam pomaga, da postanemo najboljša oblika sebe.

Pomagajmo drug drugemu nositi bremena

»Justin in Patrick sta na novo opredelila odnos med moškimi, ki neradi izkazujejo svojo ranljivost in intimnost, in s tem izzvala konvencionalne in tradicionalne poglede nanj. Njuno globoko prijateljstvo je premagalo samopomilovanje in spremenilo vsako trpljenje v čudovito pustolovščino. Njuna zgodba je opomin, da nas Bog ni ustvaril zato, da bi živeli vsak zase kot izolirana bitja. Nikoli vama ne bo uspelo! nam kaže, kaj pomeni živeti skupaj z drugimi in kako lahko pomagamo drug drugemu nositi bremena. Justin in Patrick nam pričujeta o tem, kako lepo je, kadar svoje roke in noge 'posodimo' bližnjemu, in o osvobajajoči ljubezni, ki se ne ustavlja pred pomanjkljivostmi drugih,« je v uvodu napisal Donald Miller.

O njunem potovanju v Santiago de Compostela je bil posnet tudi dokumentarec.

Torej, če boste še kdaj slišali »nikoli ti ne bo uspelo!« samo zamahnite z roko in se lotite dela. Če vam ne bo uspelo, ste si vsaj upali in ne obupali že na začetku. Čas in trud nista bila vržena stran, saj vsaka pot, tudi nedokončana, prinese nova spoznanja. Če pa vam bo uspelo, pričujte dvomljivcem!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh