Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Seewaldov življenjepis Benedikta XVI. izide 4. maja

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 04. 2020 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.04.2020 / 09:59
Ustavi predvajanje Nalaganje

Seewaldov življenjepis Benedikta XVI. izide 4. maja

Upokojeni papež jutri obhaja 93. rojstni dan.

Foto: Vatican Media

4. maja bo pri nemški založbi Droemer Knaur izšel obsežen življenjepis »Benedikt XVI. – življenje« (»Benedikt XVI. – Ein Leben«) avtorja Petra Seewalda. Knjiga ima 1.184 strani. 65-letni Seewald je objavil že več pogovorov z Josephom Ratzingerjem/Benediktom XVI. v knjižni obliki in vse izdaje so postale mednarodne prodajne uspešnice. Življenjepis o upokojenem papežu, ki bo jutri dopolnil 93 let, je avtor s Spodnjega Bavarskega po navedbah omenjene založbe pripravljal več kot pet let. Knjiga bo istočasno izšla na knjižnih trgih v Italiji, Franciji, Španiji, Veliki Britaniji, Združenih državah Amerike in na Poljskem.

»Knjiga prikazuje bojevitega, večkrat tudi spornega cerkvenega voditelja in misleca svetovnih razsežnosti, ki je papeštvo spremenil bolj kot kateri koli od njegovih predhodnikov,« je zapisano v napovedi izida. Za ta »življenjepis stoletja« je Seewald opravil nešteto pogovorov s pričami, življenjskimi spremljevalci in sodelavci upokojenega papeža.

Joseph Ratzinger je bil po akademski karieri kot profesor teologije na več nemških univerzah leta 1977 imenovan za nadškofa v Münchnu in Freisingu. Pet let pozneje je prevzel vodenje Kongregacije za nauk vere v Vatikanu. Leta 2005 je bil v konklavu izvoljen za novega papeža, naslednika Janeza Pavla II. Leta 2013 se je kot prvi katoliški cerkveni voditelj nove dobe prostovoljno umaknil s papeškega položaja in odtlej živi v samostanu znotraj Vatikana.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh