Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spoznajte letošnje novomašnike!

Za vas piše:
F. P.
Objava: 22. 06. 2017 / 07:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spoznajte letošnje novomašnike!

Spoznajte letošnje novomašnike!

Izšla je novomašna, dvojna številka Družine.

Izšla je novomašna, dvojna številka Družine, ki jo spremlja priloga za družbo in kulturo Slovenski čas.

V njej med drugim preberite uvodnik kardinala Rodeta o duhovništvu z naslovom: »Čudovito poslanstvo«. Predstavljamo tudi tri slovenske novomašnike, njihova gesla, slovesnosti, družine in še kaj, izvedeli pa boste vse o letošnjih duhovnikih jubilantih.


Foto: Tatjana Splichal

Zanimivo branje ponuja reportaža o nastajanju dokumentarnega igranega filma o življenju nadškofa Vovka, medtem ko Andrej Saje, nekdanji osebni tajnik, piše o dediščini nadškofa Šuštarja.

Obudili smo spomin na umetniško zapuščino duhovnika Marka Levstika, ki bi bil letos zlatomašnik, biseromašnik dr. France Oražem pa komentira duhovnikovo poslanstvo v slovenski zgodovini. Dr. Brigita Perše išče odgovor na vprašanje: »Ali je duhovnikov res premalo?« in naš rojak dr. Janez Vidmar, stalni diakon iz Chicaga, piše o tem, kako rešujejo pomanjkanje duhovnikov v Združenih državah Amerike.

Na straneh mladega vala bomo spoznali pot do duhovništva letošnjega novomašnika kapucina br. Luke Modica, predstavljamo tudi vse tri župnije, kjer bodo letos imeli nove maše: Ledine, Bloke in Ihan.

Ob 300. obletnici kronanja svetogorske Marije smo se pogovarjali z župnikom Cirilom Cejem, piscem knjige o Sveti Gori in o vlogi svetogorske Kraljice na njegov poklic.

Vse to in še veliko drugega iz življenja Cerkve pri nas in v svetu vas pričakuje v novomašni številki Družine. Želimo vam prijetno branje!

Prir.: M.M.Š.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh