Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti oče se poslavlja od Tajcev: mladi, pogum!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 11. 2019 / 13:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.11.2019 / 13:48
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sveti oče se poslavlja od Tajcev: mladi, pogum!

S slovesnim bogoslužjem se je zaključil uradni del papeževega obiska na Tajskem.

Zadnje srečanje papeža Frančiška na Tajskem je bilo namenjeno mladim. Z njimi je obhajal slovesno sveto mašo v stolnici Vnebovzetja v Bangkoku. V nagovoru je izhajal iz evangeljskega odlomka o desetih devicah, ki pričakujejo ženinov prihod. Zbrane je spomnil, da je treba v življenju ohranjati živ ogenj, ki nas razsvetljuje na poti, pogoj za to pa je ukoreninjenost v veri in zasidranost v Jezusu: v njegovem življenju, besedah, smrti in vstajenju.

Papež je mlade predstavnike katoliške manjšine pozval, naj kljub težavam in oviram ne dopustijo, da bi v življenju prevladali nejevernost in grenkoba. Mladi so »dediči veličastne zgodovine evangelizacije« in bi morali ostati ukoreninjeni v veri svojih prednikov. Frančišek je mlade imenoval »nova generacija, z novimi upanji, sanjami in vprašanji, gotovo pa tudi z nekaterimi dvomi«: »Toda kot ljudi, ukoreninjene v Kristusu, vas vabim, da ohranjate živo veselje in se ne bojite gledati na prihodnost z zaupanjem. Ukoreninjeni v Kristusu glejte z veseljem in zaupanjem na vse, kar prihaja.«

Svete maše v tajski prestolnici so se poleg mladih udeležili tudi romarji iz Vietnama, Kambodže in Laosa. S slovesnim bogoslužjem se je zaključil uradni program papeževega obiska na Tajskem. Jutri Frančišek potuje na Japonsko, kjer ga pričakujejo okoli devete ure po krajevnem času.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh