Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveti sedež odslej opazovalec pri WHO

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 06. 2021 / 10:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2021 / 12:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sveti sedež odslej opazovalec pri WHO

Sveti sedež odslej opazovalec pri WHO

Sveti sedež vzdržuje redne odnose s to organizacijo že od leta 1953.

Zastava Svetovne zdravstvene organizacije FOTO: kanonist.eu

S tiskovnega urada Svetega sedeža so danes, 1. junija 2021, sporočili, da je Skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) včeraj soglasno sprejela resolucijo Sodelovanje Svetega sedeža v Svetovni zdravstveni organizaciji, ki jo je predstavila Italija, poroča spletni portal kanonist.eu. Italijanski zunanji minister Luigi Di Maio je o odločitvi obvestil svojega vatikanskega kolega, nadškofa Paula Gallagherja.

Omenjena resolucija formalno opredeljuje sodelovanje Svetega sedeža pri delu Svetovne zdravstvene organizacije kot države opazovalke nečlanice. Ta odločitev odraža odnos, ki ga Sveti sedež nenehno vzdržuje s to organizacijo že vse od leta 1953, in priča o zavezanosti družine narodov, da se z dialogom in mednarodno solidarnostjo soočijo z globalnimi zdravstvenimi izzivi, ki pestijo človeštvo.

Stiki in sodelovanje med Svetim sedežem in Svetovno zdravstveno organizacijo so se med epidemijo koronavirusne bolezni v zadnjem letu dni še okrepili. Skupna točka papeža Frančiška in prvega moža omenjene organizacije, Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa, je predvsem zahteva po pravičnem dostopu do cepiv za ljudi po vsem svetu.

Kot spominja avstrijski Kathpress, ima Sveti sedež status opazovalca med drugim tudi pri Organizaciji združenih narodov in pri Evropskem svetu.


Sedež WHO v Ženevi FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh