Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Tudi ZZR obsoja in zavrača pogrom nad Zavodom Iskreni

Objava: 22. 01. 2021 / 22:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.01.2021 / 07:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Tudi ZZR obsoja in zavrača pogrom nad Zavodom Iskreni

Tudi ZZR obsoja in zavrača pogrom nad Zavodom Iskreni

Cukjati: »Opozicija in civilne organizacije s takimi ravnanji netijo 'kulturni boj'.«

Pod javno izjavo Zbora za republiko se je podpisal njegov predsednik France Cukjati. FOTO: Tatjana Splichal



Po vložitvi interpelacije zoper ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja, ki je glavnino opozicije in del javnosti močno razburil zaradi dodelitve javnih sredstev z razpisa za pomoč najranljivejšim skupinam prebivalcev zaradi epidemije tudi Zavodu Iskreni, s katerim je sodeloval še pred resnejšim vstopom v politiko, se vrstijo kritični odzivi na interpelacijo in na politično gonjo na podlagi ideoloških nasprotovanj.

Že v petek dopoldne je najprej Komisija pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) objavila javno izjavo z naslovom »Ob tridesetletnici Slovenije se mora ideološka diskriminacija končati«, pod katero se je podpisal njen predsednik msgr. dr. Anton Stres. Na dogajanje zadnjih dni pa se je nato z javno izjavo ostro odzvala tudi civilnodružbena organizacija Zbor za republiko (ZZR), ki obsoja in v celoti zavrača pogrom nad Zavodom Iskreni, hkrati pa odločno podpira tako delovanje ministra Ciglerja Kralja kot Zavoda Iskreni.


V ZZR za nevzdržna in nesprejemljiva ocenjujejo stališča, da mora biti neka organizacija iz razpisa izključena zaradi svojih vrednostnih opredelitev. FOTO: Zavod Iskreni


»Spremljamo ponoven sovražen in nestrpen izpad levih političnih strank in dela civilne družbe, tokrat proti nevladni organizaciji Zavod Iskreni. Z insinuacijami, lažmi in interpelacijo zoper pristojnega ministra se vrstijo napadi na zavod, ki je bil poleg številnih drugih uspešen na javnem razpisu za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije covida-19,« je v javni izjavi zapisal predsednik ZZR France Cukjati.

V ZZR za nevzdržna in nesprejemljiva ocenjujejo stališča, da mora biti neka organizacija iz razpisa izključena zaradi svojih vrednostnih opredelitev in zato, ker je bil minister njen soustanovitelj v času, ko ni zasedal tega položaja. »Gre za neprofitni zavod, ki ga vzdržujejo pošteni, delovni posamezniki tudi s prostovoljnim delom. Slovenska država je demokratična, pluralna in svetovnonazorsko nevtralna, zato opozicijske stranke in njim sorodne civilne organizacije s takimi ravnanji poglabljajo in namerno ustvarjajo ideološko pogojeno vzdušje zatohlosti, mračnjaštva in netolerance oziroma netijo 'kulturni boj',« je še zapisal Cukjati.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh