Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrl dolgoletni župnik na Primskovem Franc Godec

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 16. 10. 2020 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2020 / 06:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Umrl dolgoletni župnik na Primskovem Franc Godec

Umrl dolgoletni župnik na Primskovem Franc Godec

Prvi slovenski duhovnik, ki je umrl za posledicami novega koronavirusa.

Pod Francem Godcem je župnija Kranj - Primskovo leta 2015 praznovala 50-letnico obstoja. FOTO: Tatjana Splichal



Iz župnije Kranj – Primskovo so sporočili žalostno novico, da je Nebeški Oče danes ponoči k sebi poklical župnika Franca Godca (1953 – 2020), ki je tamkajšnjo župnijo vodil več kot tri desetletja – od Marijinega vnebovzetja leta 1988, ko je nasledil Božidarja Slapšaka. Pod Godcem je župnija leta 2015 praznovala 50-letnico obstoja.

Franc Godec se je rodil v Žužemberku in tam obiskoval osnovno šolo, po gimnaziji v Ljubljani pa je odšel v bogoslovje. Novo mašo je obhajal leta 1980, nato pa kaplanoval v Ribnici (tri leta), Trebnjem (štiri leta) in Šentvidu nad Ljubljano (eno leto). »V življenjski dobi človeka je četrt stoletja res kar dolga doba. Toda če ne bi bil rad tukaj, ne bi bil toliko časa,« je ob 25-letnici služenja v župniji Kranj-Primskovo povedal v pogovoru za Gorenjski glas.

Letošnjega julija, na god farnih zavetnikov sv. Mohorja in Fortunata, je Franci Godec v podružnični cerkvi sv. Roka v rodnem Žužemberku obhajal zahvalno mašo za 40 let duhovniške službe. V pridigi se je zahvalil številnim duhovnikom na čelu s pokojnim nadškofom msgr. mag. Alojzijem Uranom, ki so ga podpirali na njegovi poti. S hvaležnostjo se je spomnil tudi staršev in svojcev, še posebej pokojne mame, ki ga je spremljala dolga leta.

Franc Godec je - kot je na vladni novinarski konferenci potrdil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore - prvi slovenski duhovnik, ki je umrl za posledicami novega koronavirusa in pridruženih bolezni.

Naj mu bo Bog bogat plačnik in naj mu da večni mir in pokoj!

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh