Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Ljubljano prihaja Jordan B. Peterson

Za vas piše:
K. C.
Objava: 25. 10. 2018 / 08:35
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2018 / 11:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Ljubljano prihaja Jordan B. Peterson

V Ljubljano prihaja Jordan B. Peterson

Srečanje z Jordanom B. Petersonom bo 18. novembra ob 11. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
Ne zamudite srečanja z najprodornejšim intelektualcem sedanjega časa, Jordanom B. Petersonom, ki bo 18. novembra ob 11. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Vstopnice so žal pošle.
Vpišite se na čakalno listo, ki je trenutno omogočena na tej povezavi. V primeru, da se kakšno mesto sprosti vas bomo obvestili.

Prijave, ki so bile oddane do torka, 30. oktobra, so upoštevane in jih ni treba znova oddati.

Dodatne informacije vsak delovnik med 8. in 16. uro na telefonu: 01/36 02-812.

»Peterson se z drugačnim intelektualnim jezikom loteva najzahtevnejših idej in jih naredi zabavne. Najbrž je to razlog, da so imeli njegovi videi na YouTubu 74milijonov ogledov. Hitro postaja to, kar je v akademskih krogih najbližje rockovskemu zvezdniku,« so o Petersonu zapisalu pri britanskem časopisu The Observer.

Izrazite svoje želje, kot da imate pravico do njih – vsaj enako pravico kot drugi

Eno izmed pravil se glasi: Stojte pokončno in z vzravnanimi rameni. »Stati pokončno z vzravnanimi rameni pomeni graditi barko, ki varuje svet pred potopom, voditi svoje ljudstvo skozi puščavo, potem ko je ubežalo tiraniji, si utirati pot stran od udobnega doma in dežele ter govoriti preroške besede tistim, ki zanemarjajo vdove in otroke,« pravi Peterson.

»Pomeni nositi na ramah križ, ki označuje X, kraj, kjer se vi in Bit tako strašno križata. Pomeni vreči mrtvi, togi in preveč tiranski red nazaj v kaos, v katerem je nastal; pomeni vzdržati negotovost, ki sledi, in, posledično, vzpostaviti boljši, bolj smiseln in produktivnejši red . Zato bodite pozorni na svojo držo. Opustite pobito in sključeno držo. Govorite, kar mislite. Izrazite svoje želje, kot da imate pravico do njih – vsaj enako pravico kot drugi. Hodite pokončno in z dvignjeno glavo glejte naprej. Drznite si biti nevarni.«

V raju vsi govorijo resnico. Zato je raj. 

»Resnica stalno na novo izvira iz najglobljih studencev Biti. Vašo dušo bo varovala pred venenjem in umiranjem, ko naletite na neizogibno tragedijo življenja. Pomagala vam bo, da se boste izognili strašni želji, da bi se poskušali maščevati za to tragedijo, del groznega greha Biti, ki ga mora vse dostojanstveno nositi, samo da obstaja. 

Če vaše življenje ni, kar bi lahko bilo, poskusite govoriti resnico. Če se obupno oklepate neke ideologije ali se vdajate nihilizmu, poskusite govoriti resnico. Če se čutite šibke, zavrnjene, obupane in zmedene, poskusite govoriti resnico. V raju vsi govorijo resnico. Zato je raj. 

Govorite resnico. Ali vsaj ne lažite.«




Vabljeni!

Preberite tudi:

Petersonov protistrup za kaos
Ob izidu knjige Jordana B. Petersona 12 pravil za življenje smo v galeriji Družina v sredo, 6. junija, pripravili okroglo mizo.



Vratolomna drugačnost
Tudi Slovenija del novega intelektualnega vrenja




Stojte pokončno!
Nasvet Jordana B. Petersona, pisan na slovensko kožo

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh