Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan poziva k dnevu boja proti trgovini z ljudmi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 01. 2015 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan poziva k dnevu boja proti trgovini z ljudmi

Vatikan poziva k dnevu boja proti trgovini z ljudmi

Svetovni dan boja proti trgovini z ljudmi naj bi obhajali 8. februarja.

Vatikan je 8. februar razglasil za prvi svetovni dan boja proti trgovini z ljudmi. Pod geslom »Prižgi luč proti trgovini z ljudmi« naj bi obhajali »dan molitve in razmišljanja« proti sodobnemu suženjstvu, so včeraj sporočili iz Vatikana.



Protest proti trgovini z ljudmi je ena izmed osrednjih tem pontifikata papeža Frančiška. Pripravo spominskega dne so prevzeli Kongregacija za redove, Združenje redovnih predstojnikov in Papeška sveta za preseljence ter za pravičnost in mir.

Na izbrani datum, 8. februarja, v vesoljni Cerkvi obhajamo god svete Jožefine Bakhita (1869-1947), po rodu iz Sudana, ki so jo kot otroka ugrabili in prodali v Italijo. Tam je bila osvobojena in se je pridružila redovni skupnosti »Hčera ljubezni« (Institutum Filiarum a Charitate/FdCC). Zaslovela je po svojih prizadevanjih za družbena vprašanja. Papež Janez Pavel II. (1978-2005) je Sudanko leta 2000 razglasil za svetnico.

Zanesljivih podatkov o obsegu trgovine z ljudmi ni na voljo. Po ocenah Združenih narodov pa so bili mnogi izmed 21 milijonov ljudi po svetu, ki opravljajo prisilno delo, pred tem žrtve trgovine z ljudmi.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh