Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski L'Osservatore Romano kmalu v prenovljeni obliki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 10. 2020 / 07:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.10.2020 / 08:00
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski L'Osservatore Romano kmalu v prenovljeni obliki

Časnik je trenutno v obdobju vsebinske in grafične prenove.

Foto: Vatican Media

Tradicionalni vatikanski časnik L'Osservatore Romano je trenutno v obdobju vsebinske in grafične prenove, so včeraj sporočili iz Vatikana. Leta 1861 ustanovljeni časnik bo 4. oktobra z objavo nove papeške okrožnice »Vsi bratje« znova izšel v tiskani obliki, brezplačna aplikacija za prebiranje elektronskih vsebin pa bo vzporedno še vedno na voljo.

Zaradi omejitev med epidemijo koronavirusa časnik v zadnjih mesecih ni izhajal v tiskani obliki, ta čas pa so v Vatikanu porabili za temeljito prenovo njegove podobe. V prihodnje bo italijanska dnevna izdaja časnika vsebovala osem strani novic iz Vatikana, poleg tega pa še vesti s področja vere, politike in kulture. Del časnika so tudi štiri tedenske priloge. Aplikacija je brezplačno na voljo tako v »AppStore« kot tudi v »PlayStore«.

Prenova časnika bo najprej vidna v njegovi italijanski dnevni izdaji. V tedenskih izdajah L'Osservatore izhaja še v angleškem, francoskem, španskem, portugalskem, poljskem in nemškem jeziku. Nemška različica je bila edina, ki je v preteklih mesecih med koronakrizo izhajala tudi v tiskani obliki.

Prenova italijanske izdaje L'Osservatoreja je del reforme vatikanskih medijev, ki jo je naročil papež Frančišek. Spletni portal Vatican News trenutno v 35 jezikih poroča o papežu, Vatikanu in vesoljni Cerkvi, medtem ko so slušne oddaje v obliki poročil, reportaž, glasbe in podkastov na voljo v 40 jezikih.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh