Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji: brezplačen ogled za zdravstvene delavce

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 06. 2020 / 11:11
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2020 / 11:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski muzeji: brezplačen ogled za zdravstvene delavce

Drobna zahvala za njihova prizadevanja v času epidemije koronavirusa.

Foto: Vatican Media

Vatikanski muzeji se želijo zahvaliti zdravnikom, negovalcem in drugim zaposlenim v italijanskem zdravstvu za njihova prizadevanja v obdobju epidemije koronavirusa. Kdor bo predložil ustrezen dokument, si lahko dragocene zbirke med 8. in 13. junijem ogleda brezplačno. Kot so včeraj sporočili iz Vatikana, posebna akcija »v znamenje hvaležnosti za njihovo požrtvovalno delo v koronakrizi« velja tudi za enega spremljevalca.

Vatikanski muzeji želijo na ta način »izraziti svojo zahvalo za njihovo delo« ter s preprosto, vendar pomenljivo gesto pokazati, da sta umetnost in medicina povezani z višjim ciljem: »v skrbi za človeka v vsej njegovi celovitosti«.

Po večtedenskem zaprtju zaradi epidemije koronavirusa so Vatikanski muzeji od binkoštnega ponedeljka znova odprti za obiskovalce. Gostje morajo nositi zaščitne maske, pred vstopom v muzejske prostore jim izmerijo telesno temperaturo, obvezno je tudi razkuževanje rok. Obiski so mogoči v skupinah po največ deset oseb hkrati, skupine pa v muzeje spuščajo v četrturnih intervalih. Od ponedeljka naprej so za obiskovalce znova odprti tudi Vatikanski vrtovi.

Brezplačen ogled papeške letne rezidence v Castelgandolfu bo zdravstvenim delavcem na voljo ob koncu tedna, 6. in 7. junija.


Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh