Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Večina ukrepov podaljšana do 18. januarja (VIDEO)

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 07. 01. 2021 / 18:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.01.2021 / 18:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Večina ukrepov podaljšana do 18. januarja (VIDEO)

Večina ukrepov podaljšana do 18. januarja (VIDEO)

Z jutrišnjim dnem se ponovno zapirajo žičniške naprave, učenci v šole ne še vsaj teden dni.

Vlada je zaradi vnovičnega slabšanja epidemioloških razmer spet za sedem dni podaljšala večino zdajšnjih protikoronskih ukrepov. FOTO: Tatjana Splichal



Slovenska vlada je zaradi vnovičnega slabšanja epidemioloških razmer na četrtkovi seji ponovno za sedem dni podaljšala večino zdajšnjih protikoronskih ukrepov, kar pomeni, da ostajajo šole in ostali vzgojno-izobraževalni zavodi – z izjemo osnovnih šol s prilagojenim programom in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami – zaprti vsaj še do ponedeljka, 18. januarja. Premier Janez Janša je sicer že po včerajšnjem srečanju s predstavniki vzgoje in izobraževanja napovedal, da se šole skoraj zagotovo še ne bodo odprle prihajajoči ponedeljek, tedaj bi lahko po najboljšem scenariju izvedli testiranje zaposlenih.



Po besedah notranjega ministra Aleša Hojsa ostajajo še dodaten teden dni enake kot doslej tudi omejitve gibanja na občine, sprememba pa je glede prehajanja zunanje državne meje, saj bo od prihajajoče sobote možno prehajati mejne prehode in kontrolne točke z negativnimi PCR ali hitrimi antigenskimi testi. Ne bo pa več mogoče opraviti hitrih testov na dosedanjih petih mejnih točkah. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pa je napovedal, da bo z jutrišnjim dnem uporaba žičniških naprav po vsej državi prepovedana za vse z izjemo profesionalnih kategoriziranih športnikov. Lastnikom žičniških naprav je minister obljubil nadaljnjo pomoč države.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Učenci s posebnimi potrebami od jutri spet v šolah

Državni zbor potrdil sedmi protikoronski zakon

Koronavirus: od torka hitri testi, v kratkem cepivo

Epidemija podaljšana še za 30 dni

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh