Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

1. maj: Praznik dela

Za vas piše:
T. M.
Objava: 01. 05. 2022 / 08:13
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.05.2022 / 08:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
1. maj: Praznik dela
Praznik dela, ki je tudi dela prost dan, obeležujemo 1. maja. FOTO: Tatjana Splichal

1. maj: Praznik dela

Današnji praznik dela bomo po več kot dveh letih zaradi ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa znova obeležili v obliki prvomajskih praznovanj.

Že včeraj zvečer so potekala tradicionalna praznovanja s kresovanji na ljubljanskem Rožniku, v Kopru, na Ptuju in v Gornji Radgoni ter drugod po državi. 

Dan odprtih vrat v predsedniški palači 

V predsedniški palači v Ljubljani bo danes dan odprtih vrat. Obiskovalce bo sprejel in nagovoril predsednik republike Borut Pahor, v počastitev državnega praznika pa bo pred predsedniško palačo med 9. in 21. uro postrojena častna straža Garde Slovenske vojske.

Reforme na področju dela 

»Delati se seveda mora splačati. Zato smo tekom mandata naredili mnoge strukturne reforme, s katerimi smo poskrbeli za trg dela in tudi višje plače. Zvišali smo minimalno plačo, izboljšali smo razmere na trgu dela z uresničevanjem ciljev razvoja trga dela in politike zaposlovanja, ki temelji na evropski strategiji zaposlovanja,« je v poslanici ob današnjem prazniku zapisal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.  

Danes tudi god sv. Jožefa Delavca 

Katoličani se na današnji dan še posebej spominjamo sv. Jožefa, ki je bil po svetopisemskem izročilu mizar, zato velja za zgled človeka, ki si je z delom služil kruh, vzdrževal družino ter skrbel za vzgojo in rast Jezusa Kristusa. 

Nalaganje
Nazaj na vrh