Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

10 razlogov, zakaj naš svet sploh ni tako slab

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 03. 2016 / 11:05
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje
10 razlogov, zakaj naš svet sploh ni tako slab

10 razlogov, zakaj naš svet sploh ni tako slab

»Ne glede na to, kaj se zgodi, je Jezus vedno z nami.«

V teh turobnih deževnih dneh nam spletni portal Aleteia znova ponuja nekaj zanimivih predlogov, s katerimi bomo razvedrili duha in nasmejali srce. Seznam desetih razlogov, zakaj je na našem svetu pravzaprav lepo živeti, prihaja izpod peresa redne sodelavke portala Aleteia, mlade redovnice s. Therese Aletheie Noble. Pa poglejmo, kaj nam ponuja!



Kristjan brez veselja ni kristjan, ali pa je bolan. - papež Frančišek

Za vas ne vem, sama pa sem že precej naveličana nenehno poslušati ljudi, ki govorijo: »To in to počnem že vse svoje poklicno življenje, pa stvari še nikoli niso izgledale tako slabo kot ta trenutek.«

Borza. Politika. Zaskrbljujoči dogodki po svetu. Dovolj, da komur koli, ki vsaj malo spremlja dnevne novice, v kosti požene strah pred prihodnostjo.

Pred kratkim sem znova prebirala tisti odlomek »Summe« Tomaža Akvinskega, v katerem Tomaž sprašuje, ali je igra ali pa opravljanje brezskrbnih dejavnosti lahko krepostno. Akvinec zaključi, da igrivost, počitek in sproščanje duše in telesa resnično lahko pomeni krepost, če le užitek, ki ga iščemo, ni »nespodoben« in ne vključuje »škodljivih dejanj ali besed«.

Akvinec gre pravzaprav tako daleč, da celo pove, kako sta pomanjkanje humorja in veselja lahko grešna, in argumentira, da človek ne sme biti »v breme drugim s tem, da jim ne nudi nikakršnega veselja in da jih ovira v njihovem veselju«. Z drugimi besedami, greh je torej, če smo brez humorja in godrnjavi in če ljudi okoli sebe spravljamo v slabo voljo!

In tako sem po navdihu sv. Tomaža Akvinskega napisala brezskrben prispevek v upanju, da si bomo ob njem vsi spočili in sprostili duše.

Zato svoj zgrbančeni obraz razpotegnimo v nasmeh. Kajti ne glede na to, kaj se zgodi, je Jezus vedno z nami.

Tu pa je še nekaj razlogov, zakaj je naš svet tako čudovit:

1 Mopsi. Mopsi. In še več mopsov. Mopsi so živ dokaz, da Bog obstaja in da ima izvrsten smisel za humor.

2 Liam je svojega taksista, Shakiho, vzel s seboj v zabaviščni park v Abu Dhabiju, potem ko je ugotovil, da bi Shakiha v nasprotnem primeru štiri ure sedel v avtomobilu in čakal nanj. (Fotografije obeh možakov na toboganu so povsem neprecenljive.)

3 Simon Beck ustvarja neverjetne umetnine s snegom, tako da ure in ure gazi po njem.

4 Znanstveniki so ugotovili, da imajo ljudje, ki jedo čokolado najmanj enkrat tedensko, boljše možganske funkcije. (To ne-novico poznam že dlje časa …)

5 Astronavt Scott Kelly je v letu dni, ki jih je preživel v vesolju, posnel nekaj neverjetnih podob Zemlje:



6 Umetnica Susanna Bauer se je odločila, da bo naravne liste okrasila z zapletenimi kvačkanimi vzorci. Rezultat je prečudovit!

7 Nek genij se je domislil in izdelal nočno lučko s pico.

8 Skupina umetnikov iz Sirije gradi miniaturne modele zgodovinskih znamenitosti, ki jih uničujejo islamski skrajneži. Medtem ko njihovega uničenja ne morejo preprečiti, pa uporabljajo svojo umetnost za obveščanje in navdihovanje javnosti.

9 Na spletnem portalu YouTube obstaja čudovit program, ki predstavlja odlomke iz del C. S. Lewisa skupaj s sproščujočimi čačkami. Vizuelnim tipom, kakršna sem sama, to resnično pomaga pri razumevanju besednega materiala! (Obenem pa čutim, da ob gledanju YouTuba počnem nekaj koristnega.)

In še zadnji, morda najprepričljivejši dokaz, da je Bog v današnjem svetu še vedno dejaven:

10 S. Avgusta. V letošnjem marcu praznuje stoti rojstni dan. V video posnetku povzema vso modrost duhovnega življenja s temi preprostimi besedami: »Z Jezusom smo. In Jezus je z nami. Mi smo z Jezusom. To je to.«

Prav zares. To je to.

Vir: www.aleteia.org
Foto: Aleteia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh