Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

1.167 spovedi v 65 urah [VIDEO]

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 25. 05. 2023 / 06:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.05.2023 / 15:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
1.167 spovedi v 65 urah [VIDEO]
Ameriški duhovnik David Michael Moses. FOTO: fatherdavidmichael.com/zajem zaslona

1.167 spovedi v 65 urah [VIDEO]

Mlad ameriški duhovnik je v letošnjem velikem tednu doživel neobičajno povpraševanje po prejemu zakramenta svete spovedi: v 65 urah je prisluhnil kar 1.167 vernikom in jim podelil zaželeno odvezo.

Oče David Michael Moses, duhovnik nadškofije Galveston-Houston v ameriški zvezni državi Teksas, je v tednu pred veliko nočjo v svoji novi župniji Kristusa, dobrega pastirja z neverjetnim številom opravljenih spovedi znova povzročil pravo razburjenje. Že leta 2022 je mladi duhovnik, ki je tudi nadarjen in navdušen glasbenik, v svoji tedanji župniji sv. Favstine opravil več kot 1.100 spovedi. 

V pogovoru za medije je takrat pojasnil: »Če verjamemo, da je naša spoved težji del odpuščanja grehov, potem ne razumemo, kaj je Jezus za nas storil na križu. Njegovo trpljenje, njegov križev pot, to je bil resnično težak del. Naša spoved je mnogo lažja pot.«

Med spovedjo pri duhovniku boste jasno slišali iz njegovih ust: 'Tvoji grehi so odpuščeni!' V tistem trenutku veste, da vam je bilo odpuščeno.

Spoved je »povezana z našo največjo težavo, z grehom. Jezus nas je izbral za duhovnike, da bi podeljevali zakrament sprave«. »Če svoje grehe poveste zgolj neposredno Bogu, kar ni v skladu s Svetim pismom, ne boste dobili nobene povratne informacije. Med spovedjo pri duhovniku pa boste jasno slišali iz njegovih ust: 'Tvoji grehi so odpuščeni!' V tistem trenutku veste, da vam je bilo odpuščeno.«

Oče David Michael priporoča, da gremo k spovedi vsak mesec ali vsaj vsak drugi mesec. Če se človek vedno znova spoveduje istih grehov, pojasnjuje, mora postati nekoliko bolj praktičen: »Katere konkretne korake lahko naredimo, da bi se izognili tem grehom?« Mladi duhovnik pravi, da se vidi v tem poklicu, saj ne želi obsojati ljudi, temveč širiti Božje usmiljenje: »Spoved nas resnično prenovi in nam povrne milost, obnavlja življenje in mir. Ne smemo čakati na jutrišnji dan.«

Mladi in »kul« duhovnik iz Teksasa je zelo prizadeven tudi na področju zaščite življenja in redno prireja »Koncerte za življenje«.

Mladi in »kul« duhovnik iz Teksasa je zelo prizadeven tudi na področju zaščite življenja in redno prireja »Koncerte za življenje«, na katerih je leta 2021 zbral več kot 500.000 ameriških dolarjev za ustanove v podporo življenju, kjer pomagajo nosečnicam v stiski. David Michael Moses je tudi izjemno priljubljen na družbenem omrežju Instagram in spletnem portalu YouTube, kjer na občudovanja vreden način oznanja Jezusa. O tem se lahko prepričate v različnih videoposnetkih.

Ganljiv video posnetek ob slovesu iz prve župnije:


Moja pot do duhovništva:

Koncert ZA življenje:


Kupi v trgovini

Spovednikova noč
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh