Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

15 let Radia Ognjišče

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 23. 11. 2009 / 09:58
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

15 let Radia Ognjišče

Obletnico bodo radijci obeležili s prireditvami, ki bodo potekale ves teden

Na Radiu Ognjišče bodo 15-letnico delovanja obeležili z več prireditvami, ki bodo potekale od ponedeljka, 23., do nedelje, 29. novembra 2009. Teden bodo zaznamovali s tematskimi dnevi, v katerih bodo predstavljali radijski program.

Osrednji dogodek na bogoslužni ravni bo v soboto, 28. novembra 2009, ob 12.00, ko bo v cerkvi sv. Vida v Šentvidu nad Ljubljano slovesna sv. maša, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov in navzočnosti vernikov daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. Alojz Uran.

V Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani bo v nedeljo, 29. novembra 2009, ob 15.00 slavnostni koncert, njegova ponovitev pa bo ob 19.00. Zvečer pričakujejo številne predstavnike iz cerkvenega in družbenega življenja, med njimi tudi nekatere škofe. Navzoče bo nagovoril glavni in odgovorni urednik Franci Trstenjak. Pod taktirko Lojzeta Krajnčana, ki bo vodil Big band Radiotelevizije Slovenija bodo nastopili naslednji glasbeni ustvarjalci: Nuša Derenda, Nuška Drašček, Alenka Godec, Irena Vrčkovnik, Eva Hren, Manca Izmajlova, Elda Viler, Ana Dežman, Romana Krajnčan, Simona Vodopivec Franko, Oto Pestner, Ivan Hudnik in Slovenski oktet. Program bosta povezovala Jure Sešek in Marjan Bunič.

Radio Ognjišče je ustanovilo Tiskovno društvo Ognjišče, ki je z lokalnim oddajanjem začel 5. junija 1994 v Kopru, z neprekinjenim oddajanjem 24-urnega programa pa 28. novembra 1994 v kleti Zavoda Sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Prostore v Ljubljani je blagoslovil ljubljanski nadškof dr. Alojzij Šuštar. Zavetnica Radia je Marija Pomagaj z Brezij, zavetnika radijske kapele pa sta p. Pij iz Pietrelcine in bl. Mati Terezija iz Kalkute. Gre za sodobna svetnika, ki sta z delom in zgledom zaznamovala 20. stoletje. V Sloveniji jima sicer še ni posvečen noben sakralni prostor, oba pa s svojim zgledom vabita h globljemu odnosu z Bogom prek sv. evharistije in kličeta k službi do človeka, še najbolj do tistega, ki potrebuje pomoč. V tem je tudi smisel in pomen cerkvenega (katoliškega) radia.

Dodatne informacije dobite pri gospodu Alenu Salihoviću na Radiu Ognjišče, GSM: 051/685–661, e-naslov: alen.salihovic@ognjisce.si, spletna stran:
http://radio.ognjisce.si/

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh