Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

17. obletnica delovanja Radia Ognjišče

Objava: 17. 11. 2011 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

17. obletnica delovanja Radia Ognjišče

Radijci bodo obletnico obeležili z Gala koncertom v Cankarjevem domu in s slovesno sveto mašo v kapeli Zavoda sv. Stanislava.

Radio Ognjišče bo v ponedeljek, 28. novembra 2011, praznoval 17. rojstni dan. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bodo v nedeljo, 20. novembra 2011, ob 15. in 19. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani obletnico obeležili s 17. Gala koncertom, s katerim se bodo spomnili tudi dvajsete obletnice samostojnosti Slovenije. Ob tej priložnosti državi podarjajo zabavno skladbo z naslovom Kot ljubezen, za katero je besedilo napisala Berta Golob, glasbo in priredbo pa Slavko Avsenik ml.

Na koncertu bodo nastopile pevke Nuša Derenda, Irena Vrčkovnik, Nuška Drašček in Eva Černe, ki pripravljajo glasbena presenečenja in se veselijo skupnega prepevanja. Program bosta obogatila tudi Slovenski oktet in Akademska folklorna skupina France Marolt.

Udeležbo na večernem koncertu so napovedali predsednik SŠK ljubljanski nadškof metropolit Anton Stres, upokojena mariborski in ljubljanski nadškof Franc Kramberger in Alojz Uran, ter celjski škof Stanislav Lipovšek. Prisotni bodo tudi nekateri vrhovni predstojniki redovnih skupnosti v naši državi.

Vrhunec praznovanja obletnice Radia Ognjišče bo v ponedeljek, 28. novembra 2011, ob 12.00, v kapeli Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano, kjer bo mašo daroval provincial kapucinov br. Štefan Kožuh. Po maši ob 13.15 bo v dvorani Zavoda zadnje predvolilno soočenje na Radiu Ognjišče, ki ga bodo, podobno kot mašo, neposredno prenašali.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://radio.ognjisce.si/.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh