Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

18. tradicionalni dobrodelni koncert v Šentilju

Za vas piše:
Anita Kirbiš
Objava: 31. 01. 2023 / 00:30
Oznake: Dobrodelnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2023 / 12:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
18. tradicionalni dobrodelni koncert v Šentilju
Zaključni del koncerta – skupen nastop glasbenikov: Dada Kladenik, Boštjan Bračič, Tanja Žagar, voditelj Saša Šauperl, predsednik KO RK Šentilj Stanislav Žebela, dirigent Totega Big Banda Edvard Holnthaner (od leve proti desni). FOTO: Anita Kirbiš

18. tradicionalni dobrodelni koncert v Šentilju

V Šentilju je pred nekaj dnevi v igralniško-zabaviščnem centru Mond potekal 18. dobrodelni koncert KO Rdeči križ Šentilj z namenom zbiranja sredstev »Pomoč družinam v stiski«. Najstarejša človekoljubna organizacija je bila ustanovljena na Slovenskem leta 1866. Zametki v Šentilju pa segajo v obdobje pred drugo svetovno vojno, kot organizacija RK pa nekje v petdeseta leta. V tej eri delovanja so bili izvedeni številni projekte različnih oblik pomoči ljudem.

»Živimo v časih, ko se veliko ljudi spopada z različnimi oblikami socialne ogroženosti, vendar Slovenci vedno znova dokazujemo, da smo odprtega srca, kadar slišimo klice na pomoč in se dobro odzivamo na dobrodelne akcije kot je tudi nocojšnji koncert v Šentilju«, je med drugim nagovorila občinstvo podpredsednica RK Slovenije Silva Duh. Za izjemno angažiranost pri delovanju KO RK Šentilj se je zahvalil tudi predsednik RKS OZ Maribor, izr. prof. prim. dr. Jernej Završnik, dr. med. in župan Občine Šentilj mag. Štefan Žvab, ki je poudaril pomen dobrega delovanja in sodelovanja z RK, kjer po svojih močeh izdatno pomaga tudi Občina Šentilj.

Nesebično so tudi letos na pomoč priskočili številni glasbeniki. Prvič so gostili Toti big band, ki že tri desetletja v svoji glasbeni zvrsti predstavlja enega izmed ambasadorjev mariborske kulture doma in tudi širše. Zadnjih dvajset let ga kot dirigent in umetniški vodja uspešno vodi profesor na trobenti, skladatelj in aranžer, mag. Edvard Holthaner. Poleg glasbenikov instrumentalistov sta redna člana tudi vokalista Dada Kladenik in Boštjan Bračič, ki sta ta večer navduševala obiskovalce v Mondu. Tretje leto je na oder stopil in ogrel dlani obiskovalcev legendarni saksofonist mag. Oto Vrhovnik, zaslužni profesor Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, ki si je po končanem študiju prizadeval, da je klasični saksofon postal prepoznaven tudi v srednji Evropi. V svoji pedagoški karieri je sodeloval tudi s številnimi priznanimi orkestri (Dunajski in Berlinski filharmoniki, Državna opera na Dunaju…), izdal nešteto zgoščenk in obredel pol sveta.

Za desert pa je prišla v Šentilj že osemnajstič zapored vsem dobro znana slovenska pevka, glasbena pedagoginja Tanja Žagar, ki vsako leto, poleg svojih starih in novih uspešnic, prinaša svojo pozitivno energijo in iskren nasmeh. Večer, ki ga je s humornimi vložki povezoval Saša Šauperl, so na odru zaključili s skupnim nastopom.

Predsednik KO RK Šentilj Stanislav Žebela je z veseljem razglasil, da se je v letošnjem letu za pomoč družinam v stiski in drugih oblik pomoči skupaj nabralo 7500 evrov sponzorskih in donatorskih sredstev ter sredstev dobrodelnega koncerta. V okviru zbranih sredstev so peto leto zapored presenetili z donacijo 1000 evrov tudi Petrolovci. Ob koncu se je zahvalil vsem ljudem dobrega srca - donatorjem, sponzorjem in nastopajočim, ki s svojo dobrodelnostjo podpirajo delovanje RK in pomagajo ljudem v stiski in že vabil na 19. dobrodelni koncert prihodnje leto.



Nalaganje
Nazaj na vrh