Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

20 let revije Beseda med nami

Franci Petrič
Za vas piše:
Franci Petrič
Objava: 20. 12. 2019 / 13:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 31.12.2019 / 10:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
20 let revije Beseda med nami

20 let revije Beseda med nami

Urednik revije Franci Petrič obuja spomine na začetke in se bralcem zahvaljuje za zvestobo.
Ko mi je prijatelj Ivan Plazar, župnik pri Mariji Pomagaj v Torontu, prvič dal v roke revijo »The Word Among Us« in mi predlagal, če bi nekaj podobnega izdajali tudi v Sloveniji, sem revijo z zanimanjem vzel v roke in jo začel listati. Ker vem, kako duhovnik in tudi kristjan, ki resno jemlje svojo vero, potrebuje duhovno hrano in razlago Božje besede, se mi je takoj zdelo, da bi bilo nekaj takega zelo dobrodošlo pri nas.

Na samostojno slovensko različico svetopisemskih meditacij ob vsakodnevnih besedilih sem mislil že, odkar sem poznal podobne hrvaške.

Dobro se spominjam tudi knjig z vsakdanjimi meditacijami jezuitskega p. Franceta Cerarja, ljubljanskih kanonikov Rafka Lešnika in Antona Smerkolja in še starejših, ki so izhajale še v ciklostilu. Veliko duhovnikov me je kot urednika Družine spodbujalo, naj izdajamo več knjig z razlagami Božje besede. Kako dobrodošle so bile mnogim!

Meditacije iz ZDA

Po dobroti prijateljev pri ameriškem združenju, kjer je posredoval naš duhovnik Ivan, smo dobili tudi mi možnost, da se vključimo v svetovno družino bralcev dnevnih meditacij, ki jih pripravijo v Združenih državah in jih prevedene dobimo (po zaslugi naše prof. Klementine Logar). Tako srečujemo v naši reviji imena Jeff Smith, Jack Difato, Leo Zanchetin, Louise Perrotta in drugih, ki sooblikujejo tudi naše duhovno življenje.

Če imamo včasih napačne predstave o Ameriki, iz teh besedil lahko razberemo globoko duhovnost, biblično znanje, ljubezen do Cerkve in zvestobe cerkvenemu učiteljstvu. Tu se potrjuje, da so Združene države zares največja krščanska dežela na svetu, ki lahko vsem tudi nekaj daje. Hvaležni smo vsem, ameriškim prijateljem in vsem, ki se pri nas trudijo za to revijo.

Hvaležen sem, ker Družina d. o. o. podpira poslanstvo revije Beseda med nami in ker ima naša revija po zaslugi dobre prodajne mreže in ponudbe pri Družini lepo število naročnikov in bralcev.

Meditacija govori o Božjem dotiku

Dragi prijatelji! Letošnja januarska meditacija govori o Božjem dotiku. Krvotočna žena je bila ozdravljena, ker se je dotaknila Jezusa. Koliko bolnikov v bolnišnicah, domovih za onemogle ali po družinah si želi tega! A bolj kakor ozdravitev telesne bolezni je za današnjega človeka potrebna duhovna ozdravitev! Ni treba naštevati vseh znakov v našem času, ki kličejo po Jezusovem dotiku. Ena od priložnosti za tak dotik je Beseda med nami. Po njej se tudi mi dotikamo njega, ki je Zdravnik naših duš in teles. Omogočite to še komu v svoji okolici!

In hvala vsem za zvestobo.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh