Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

21. sprejem luči miru iz Betlehema

Objava: 12. 12. 2011 / 10:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

21. sprejem luči miru iz Betlehema

V Slovenijo je včeraj, na tretjo adventno nedeljo, že enaindvajseto leto zapored prispela luč miru iz Betlehema, njeno letošnje geslo pa je 'SVETim za vse'.

V Slovenijo je včeraj, na tretjo adventno nedeljo, že enaindvajseto leto zapored prispela luč miru iz Betlehema. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, je njeno letošnje geslo 'SVETim za vse'. Mednarodno dobrodelno akcijo Betlehemska luč miru je začela avstrijska televizijska hiša ORF, danes pa je razširjena po vsej Evropi. Minulo soboto je luč miru prispela v avstrijsko prestolnico.

Nosilec omenjene akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), pri njej pa sodelujejo še Zveza tabornikov Slovenije (ZTS-NSO), Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov (ZBOKSS) in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije (SZSO).

Luč miru iz Betlehema so slovenski predstavniki skupaj z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami v soboto sprejeli na Dunaju, včeraj pa so po Sloveniji že potekali regijski sprejemi. Za osrednjo Slovenijo so luč miru sprejeli v cerkvi sv. Vida v Šentvidu nad Ljubljano, za Štajersko v Lenartu, za Primorsko pa v Sežani. Betlehemsko luč miru so včeraj izročili tudi nadškofu Antonu Stresu na slovesnosti ob začetku jubilejnega leta ob 550-letnici ustanovitve škofije v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja.

Mladi bodo plamen po župnijah in drugih ustanovah delili do Božiča v upanju, da bo na tak način prišel do čim večjega števila ljudi. Izkupiček letošnje akcije bodo namenili organizaciji Varna hiša, ki ženskam in otrokom omogoča zavetje pred nasiljem v družini, ter Urbanu Babiču, ki se je rodil z anomalijo nog. Sodelovali bodo pri nakupu elektronskih protez.


Poslanica z naslovom SVETim za vse

Odkar sem, želim svetiti vsem ljudem, tudi tebi.
Moja svetloba te objema, toplota greje.
Ti je lepo ob meni? Se počutiš domače? Da?
Ne smeš me ohranjati le zase; ne morem in nočem biti dragocena samo tebi.
Če ti je z menoj prijetno, navduši zame še koga; kakor sem pokazala pot tebi, jo želim pokazati mnogim.
Kakor si me sprejel ti, želim, da me sprejme vsak človek.
Naredi korak naprej, podaj me še komu.
Potrudi se.
Na svetu sem, da SVETim ZA VSE.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh