Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

21. srečanje bolnišničnih duhovnikov v Ljubljani

Objava: 20. 01. 2009 / 13:37
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

21. srečanje bolnišničnih duhovnikov v Ljubljani

Danes, v torek, 20. januarja 2009, je v prostorih bolniške župnije na Trubarjevi cesti 82 v Ljubljani potekalo tradicionalno srečanje bolnišničnih duhovnikov. Ob tej priložnosti se duhovniki srečajo, izmenjajo izkustva, ki jih pridobijo pri delu z bolniki in odgovarjajo na sodobna aktualna vprašanja. Vsakokrat poskrbijo tudi za izobraževalni vidik.

Na današnjem srečanju, ki se ga je udeležilo 21 duhovnikov iz vse Slovenije, so po uvodni molitvi pregledali sklepe z lanskoletnega srečanja. Sledil je pogovor o poenotenem delu duhovnikov v bolnišnicah, vrednotenju njihovega dela in bogastvu ter pravem razumevanju zakramenta bolniškega maziljenja. Izmenjali so si tudi literaturo, zloženke, plakate in drugo gradivo, ki jim pomaga pri osveščanju bolnikov, svojcev in zdravstvenih delavcev o možnostih duhovne oskrbe v bolnišnicah.

Načrtovali so praznovanje svetovnega dneva bolnikov, ki ga v Katoliški Cerkvi obhajamo 11. februarja. Na zaključku so škofom, apostolskemu nunciju v Republiki Sloveniji in ministru za zdravje poslali pozdravne besede.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh