Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

24. Šentviški dnevi o glasbi

Za vas piše:
Alen Salihovič
Objava: 23. 05. 2017 / 09:28
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

24. Šentviški dnevi o glasbi

Društvo Blaž Potočnikova čitalnica pripravlja v prihodnjih tednih tradicionalne že 24. Šentviške dneve.

Društvo Blaž Potočnikova čitalnica, ki je na področju kulture začelo javno delovati leta 1998, pripravlja v prihodnjih tednih tradicionalne že 24. Šentviške dneve. Društvo je letos ob prazniku Mestne občine Ljubljana, 9. maja, prejelo plaketo glavnega mesta Ljubljane kot poživljevalec kulturne dejavnosti v Četrtni skupnosti Šentvid.

Šentviški dnevi združujejo pevsko, gledališko, narodopisno in športno dejavnost. Prireditev traja mesec dni (od konca maja do dneva državnosti) in povezuje večji del institucij ter organizacij v Četrtni skupnosti Šentvid. Tako se bodo poleg nekaterih gostov predstavile osnovne, srednje in glasbene šole, zdravstveni dom, župnija, KUD Šentvid, AO Rašica, knjižnica ... Cilj Šentviških dni je povezati dogodke v enoten program in poskrbeti, da zanje, za prireditelje in pomembne obletnice izve čim več prebivalcev Četrtne skupnosti Šentvid z okolico, ki so na dogodke, katerih glavnina je brezplačna, tudi vabljeni.

Letošnja rdeča nit je glasba. Zvrstilo se bo 25 dogodkov, pripravilo jih bo 19 različnih institucij oziroma organizacij. Začeli bomo 24. maja 2017 z literarnim večerom s slikarko in pesnico Eli Miklavčič v knjižnici Šentvid, svoj vrh pa bodo dnevi dosegli v času praznovanja dneva državnosti, ko se bomo 25. junija poklonili domovini. Posebej bi radi opozorili še na dobrodelno pritrditev Življenje je vrednota za ljudi, ki se borijo z rakom, pod pokroviteljstvom varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer, prireditev bo 10. junija.

Pokrovitelj 24. Šentviških dnevov je Četrtna skupnost Ljubljana-Šentvid, medijski pokrovitelj Radio Ognjišče, fotografska pokritost Foto Zvone.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za njihov prispevek: Dekliškemu pevskemu zboru Magistrale, OŠ Šentvid, Jožetu Jagru in Knjižnici Šentvid, Eli Miklavčič, PGD Šentvid, MPZ dr. Bogdan Derč Pediatrične klinike v Ljubljani, ŽPZ Rozka Usenik, PGD Stanežiče, Glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava, Glasbeni šoli Franca Šturma, župniji Ljubljani-Šentvid, šoli irskega plesa, Glasbenemu centru Zvočna zgodba, Gimnaziji Šentvid, OŠ Franc Rozman Stane, PGD Medno, PGD Vižmarje-Brod.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh