Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

24 ur za Gospoda

Objava: 20. 02. 2015 / 06:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
24 ur za Gospoda

24 ur za Gospoda

Postno pobudo papeža Frančiška naj bi izvedli 13. in 14. marca.
24 ur za Gospoda je naslov pobude, ki naj bi jo izvedli 13. in 14. marca letos, v svoji postni poslanici pa jo omenja tudi papež Frančišek: »Ne podcenjujmo moči molitve tolikih! Pobuda 24 ur za Gospoda, za katero upam, da se bo 13. in 14. marca odvijala po vsej Cerkvi in tudi na škofijski ravni, želi biti izraz te potrebe po molitvi.«



Kot so sporočili s Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije, je ista pobuda lansko leto doživela uspeh, zato so se jo odločili znova predlagati, tokrat pod geslom Bog, ki je bogat v usmiljenju (Ef 2,4).

Na programu je spokorno bogoslužje, ki ga bo 13. marca popoldne v baziliki sv. Petra obhajal papež Frančišek, namen bogoslužja pa je zakrament sprave postaviti v središče poti nove evangelizacije. Sveti oče k sodelovanju vabi vse škofije po svetu. Povabljene so, naj v tistih dneh poskrbijo, da bi bile cerkve odprte tudi čez noč in bi tako omogočile priložnost za spoved in evharistično adoracijo, v skladu z možnostmi in potrebami posameznih krajevnih Cerkva. Predlagano je tudi, da bi se pobuda sklenila z obhajanjem svete maše.

Papeški svet je ob tej priložnosti pripravil pastoralni priročnik, ki predlaga smernice za bogoslužje in pobude za osebno premišljevanje ter pripravo na zakrament sprave.

Vir: Radio Vatikan / M.M.Š.

Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh