Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

24 ur za Gospoda pred četrto postno nedeljo

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 03. 2023 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.03.2023 / 15:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
24 ur za Gospoda pred četrto postno nedeljo
Pomemben del akcije »24 ur za Gospoda« je spovedovanje. FOTO: Vatican Media

24 ur za Gospoda pred četrto postno nedeljo

Na željo papeža Frančiška bo letos že deseto leto zapored potekala postna pobuda molitve in sprave 24 ur za Gospoda. Letošnja pobuda se bo prav tako kot dosedanje začela na petek pred četrto postno nedeljo in bo trajala do sobote, 18. marca.

To pomeni, da bodo cerkve po vsem svetu v pripravi na velikonočne praznike odprte 24 ur in bodo na voljo vernikom in romarjem, da se ustavijo pri adoraciji pred Najsvetejšim in opravijo sveto spoved.

»Bog, usmili se mene grešnika«

Letos naj bi papež Frančišek v želji, da bi okrepil navzočnost v župnijskih skupnostih, v petek, 17. marca, ob 16.30, v župniji Santa Maria delle Grazie al Trionfale v rimski četrti Prata, ki je nedaleč od Vatikana, vodil bogoslužje 24 ur za Gospoda, navaja spletni portal Vatican News. Letošnja akcija bo potekala pod geslom »Bog, usmili se mene grešnika!« iz Lukovega evangelija. Med obhajanjem bodo verniki imeli priložnost za spoved.

Odprta cerkvena vrata kot simbol božje ljubezni

Kot so pojasnili v dikasteriju za evangelizacijo v pripravi pobude 24 ur za Gospoda, »so odprta vrata cerkva simbol usmiljene Božje ljubezni«. To je čas milosti za praznovanje in doživljanje Božjega usmiljenja ter priložnost, da si verniki vzamemo čas in prostor za premišljevanje skrivnosti trpljenja, smrti in vstajenja Jezusa Kristusa.

Kupi v trgovini

Spovednikova noč
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh