Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

29. Gala koncert Radia Ognjišče je bil eno samo praznovanje [VIDEO]

Za vas piše:
P. G.
Objava: 06. 11. 2023 / 07:15
Oznake: Pop & kultura
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 06.11.2023 / 10:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
29. Gala koncert Radia Ognjišče je bil eno samo praznovanje [VIDEO]
Na odru je bilo ves čas živahno. FOTO: Rok Mihevc

29. Gala koncert Radia Ognjišče je bil eno samo praznovanje [VIDEO]

Radio Ognjišče je včeraj v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani priredil že 29. Gala koncert. Tokratna rdeča nit prireditve je bilo praznovanje s hvaležnostjo.

»Prazniki so začimba našega življenja – aroma, ki ga naredi še bolj privlačnega. Zato je nesmiselno čakati le na rojstni dan enkrat na leto, saj lahko razloge za praznovanje najdemo na vsakem koraku,« razmišljajo sodelavci Radia Ognjišče. Vstop v 30. leto radia so tako začeli s pravim pravcatim praznovanjem.

Kar dve izvedbi zapored

Koncert so ob izjemnem zanimanju občinstva izvedli kar dvakrat zapored: popoldne ob 15. uri in zvečer ob 19.00. Program so povezovali Jure Sešek, Marjan Bunič, Nataša Ličen in Maja Morela, ki so med pesmimi postregli z namigi, kako tudi navaden dan narediti lep in poseben. Glede na to, da je bila zahvalna nedelja, je bilo govora tudi o tem, kako lahko k temu pripomore hvaležnost. Voditelji so poskrbeli tudi za drobna presenečenja, kot je deljenje prisrčnih voščilnic naključnim obiskovalcem koncerta.

Voditelji večera. FOTO: FB Radio Ognjišče

Gostje so bili skrivnost

Nastopajoči so vse do konca ostali skrivnost. Na začetku koncerta je dobro varovanje skrivnosti potrdil tudi direktor Radia Ognjišče Franci Trstenjak, ki je dejal, da je ta koncert prvi, na katerem niti on ne ve, kaj ga čaka. Znano pa je bilo, da bo glasbene goste spremljal simfonični orkester Cantabile iz Logatca, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik. Pridružil se mu je tudi njegov Mešani pevski zbor Adoramus. Dirigent je ob vprašanju, kako praznujejo glasbeniki, dejal, da je praznik pri MePZ Adoramus vsak rojstni dan. V navadi imajo, da slavljenec ob koncu vaje dirigira skladbo po svoji izbiri.

Gostje koncerta so se sicer kar vrstili. Z Napitnico iz opere La Traviata sta večer otvorila Klemen Torkar in Ana Plahutnik. Tjaša Hrovat Steklasa je zapela pesem, ki jo je posvetila svoji mami, dvorano pa sta nato razgrela še skupaj z možem Urošem Steklaso. Manjkali niso niti Andrej Šifrer, Mitja Ferenc in Primož Grašič, z vsem znano melodijo iz filma Cvetje v jeseni pa se je predstavil citrar Tomaž Plahutnik. Tudi tokrat so, že tradicionalno, ubrano zapeli tudi sodelavci Radia Ognjišče.

Koncert, zaznamovan z okroglimi jubileji

Ob 40-letnici delovanja zasedbe je nastopila Vokalna skupina Gloria, ob 70-letnici Avsenikove glasbe je za narodnozabavni vložek poskrbel Šmarnogorski kvintet, s katerim je zaigral Miha Močnik, sodelavec Radia Ognjišče. Kot posebno presenečenje sta se voditeljem na odru pridružili legendarni Ida Baš in Danica Godec, ki sta dejali: »Na Radio Ognjišče sva zelo radi prihajali zaradi srčnih, iskrenih, dobrih ljudi, ki tam delajo.«

Na Radio Ognjišče sva zelo radi prihajali zaradi srčnih, iskrenih, dobrih ljudi, ki tam delajo.

Ob življenjskem jubileju sta z voščilom presenetili direktorja Francija Trstenjaka, ki je pred nekaj dnevi dopolnil 60 let. Zahvalili sta se mu za »nesebično pomoč vsakomur in vedno«, za »globino srca in širino duše«. Tudi zaključili sta z besedami hvaležnosti: »Dragi Franci, kažeš nam, kako živeti prijateljstvo, kako ga praznovati, in hvaležni smo ti za to.« Obenem je 60 let letos praznoval tudi Božo Rustja, urednik revije Ognjišče. Ob tem se je vsem poslušalcem in bralcem zahvalil za zvestobo. Ob koncu koncerta so se na odru združili vsi nastopajoči in se poslovili s pesmijo Za prijatelje.

Kako je bilo lani?

Na 28. Gala koncertu Radia Ognjišče so nastopili Nuška Drašček, Gregor Ravnik, Eva Černe Avbelj, Gašper Rifelj, Irena Vrčkovnik, Robi Novak, Štefica Grasselli, Pia Brodnik, Sara Briški Cirman (Raiven), Klemen Torkar, Nuša Derenda in Dinamitke. Nastopajoče je spremljal Orkester Slovenske vojske.

Spomin si lahko osvežimo z ogledom posnetka:

Nalaganje
Nazaj na vrh