Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

34. obletnica SDS s pripojitvijo Nove ljudske stranke k SDS

Za vas piše:
M. P. / STA
Objava: 18. 02. 2023 / 19:33
Oznake: Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.02.2023 / 19:42
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

34. obletnica SDS s pripojitvijo Nove ljudske stranke k SDS

34. obletnica SDS s pripojitvijo Nove ljudske stranke k SDS
V SDS računajo, da se s pripojitvijo NLS krepi njihov položaj v Mariboru. FOTO: Andrej Praznik
Predsednika SDS Janez Janša in Nove ljudske stranke (NLS) Franc Kangler sta v soboto, 18. februarja, v Mariboru podpisala sporazum o pridružitvi liste NLS k SDS.

Po Janševih besedah gre za "združevanje slovenskih demokratičnih ljudskih domoljubnih sil v Slovensko demokratsko stranko". Uradno bo stranka pridružena SDS, ko bo to potrdil še kongres NLS.

Janša je spomnil, da to ni prvi takšen korak v zgodovini SDS, ki je danes s slavnostno akademijo v Mariboru obeležila 34. obletnico ustanovitve. "Več jih je že bilo doslej in vsi so nas okrepili," je dejal.

Po njegovih besedah se s tem predvsem krepi njihov položaj v Mariboru in okolici. "Tukaj je ta krepitev še posebej potrebna," je dejal in spomnil, da je vlada premiera Roberta Goloba ob nastopu ukinila vladni urad za demografijo, ki je imel sedež v Mariboru, kar je pomenilo "udarec decentralizaciji države".

Janša meni, da se morajo "politične sile, ki ne dosežejo praga za vstop v DZ, tako ali drugače povezati v skupne liste ali skupne stranke in tako okrepiti realno zastopstvo v parlamentu".

Tudi podpredsednik stranke Aleš Hojs je ocenil, da je priključitev NLS "zelo pomembna okrepitev, še posebej zato, ker združujemo sorodne stranke, ki niso presegle volilnega praga, kar je pomembno tudi zato, da krepimo domoljubno desno sredino, oz. vse tiste, ki v naši politiki prepoznavajo vrednote".

Na vprašanje, ali se v prihodnje obetajo še kakšne priključitve, ni neposredno odgovoril. "Zaenkrat ne bi nič napovedoval, je pa nesporno dejstvo, da kar nekaj strank po vsakih volitvah ostane zunaj parlamenta in kar nekaj takih je zelo sorodnih ali bi lahko sodelovale z nami v prihodnje," je dejal v izjavi za medije ob robu slavnostne akademije.

"Ta politična trenja, ki so prisotna, in ta politična nestabilnost, ki je v Sloveniji iz dneva v dan hujša, nas združuje in povezuje tiste, ki nam je mar za Slovenijo, za pravno državo, za pravni red. To je eden izmed razlogov, da se povezujemo," je razloge za pridružitev navedel Kangler.


Nalaganje
Nazaj na vrh

Iščete duhovne vaje zase ali za svoje otroke?

Podarjamo vam Vodnik po duhovnih vajah 2023.

Kliknite tukaj

Close