Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

39. romanje mladih na Brezje ob sklepu šolskega in akademskega leta

Objava: 22. 06. 2011 / 09:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

39. romanje mladih na Brezje ob sklepu šolskega in akademskega leta

Romanje je namenjeno mladim, predvsem srednješolcem in študentom v Ljubljani, ki se podajo na pot zahvale, prošnje in molitve.

V župnijski cerkvi Ljubljana – Šentvid se bo v petek, 24. junija 2011, ob 21. uri začelo tradicionalno 39. romanje mladih na Brezje ob sklepu šolskega in akademskega leta. Romanje pripravlja Društvo SKAM – Skupnost katoliške mladine v sodelovanju s ŠOM Ljubljana, Unipas, DOM Kranj in DOM Radovljica.

Romanje ob sklepu šolskega in akademskega leta je namenjeno mladim, predvsem srednješolcem in študentom v Ljubljani, ki se podajo na pot zahvale, prošnje in molitve. Romarska pot povezuje tudi vse druge mlade v nadškofiji, ki želijo Bogu po Božji materi Mariji izraziti hvaležnost za milosti minulega leta ali se priporočiti pred bližnjimi izpitnimi nalogami.

S prošnjo ali zahvalo v srcu stopamo cilju naproti. Zase, za izpite, za dež, za sušo v duši, za to, da bi našli odgovor, kam naprej, v zahvalo za prestane preizkušnje, za rast, za vztrajnost, ... Romanje ni čarobna formula, ki izpolni zastavljene želje oz. pričakovanja. Romati pomeni moliti, vzeti si čas zase in za Boga, dati se mu na razpolago, pustiti odvečno navlako doma in odpreti srce za bistveno v življenju. Romanje je šola sprejemanja vsakega trenutka in vsakogar, ki pride na pot ali stopa s teboj ... Namen romanja, ki je zunanje znamenje vztrajnosti, odpovedi in žrtve na poti, je znamenje in priprava na našo notranjo pot – pot srca in življenja po veri.

Geslo

Pastoralno leto krščanske dobrodelnosti in solidarnosti, ki poteka pod geslom »Nosite bremena drug drugemu« (Gal 6,2) predstavlja velik izziv, še zlasti za mlade, ki na poti odkrivanja življenjske poti pogostokrat čutijo, da so sami in/ali osamljeni.

Na tokratnem romanju na Brezje so mladi povabljeni, da posnemajo Kristusa, katerega križ je simbol bratske povezanosti v solidarnosti odkrivanja življenjske poti, soočenja s študijskimi oz. šolskimi obveznostmi ali odnosih v družini in družbi, katere del so. Del poti na Brezje jih bo spremljal križ SDM (Svetovnega dneva mladih), ki ga bodo nosili skupaj. Na ta način se bodo na simboličen način zavezali k temu, da želijo del svojih bremen prepustiti in dovoliti, da jim jih pomagajo nositi drugi, prijatelji in da so kljub stiskam in težavam, tudi sami poklicani, da v življenju pomagajo drugim.

Romanje se bo začelo v petek, 24. junija 2011, ob 21. uri, v župnijski cerkvi Ljubljana – Šentvid, z molitvijo in blagoslovom romarjev. V soboto, 25. junija 2011, ob 01.30 bo v župnijski cerkvi sv. Kancijana v Kranju (center) postanek in molitev ob križu SDM. Iz Kranja do cerkve na Taboru (Podbrezje) bodo nosili križ SDM. Vsak romar bo na tovrsten način tudi fizično prispeval k solidarnosti, da nosimo bremena drug drugemu. V romarski cerkvi na Taboru bo ob 04.00 kratek postanek in molitev.

Romarsko pot bodo v brezjanski baziliki sklenili ob 7.00 z mašo, ki jo bo ob somaševanju duhovnikov daroval študentski duhovnik mag. Klemen Svetelj. Pred in po maši bo priložnost za sveto spoved. Po maši bodo mladi iz dekanije Kranj križ SDM predali mladim iz dekanije Radovljica.

E-prijavnica

Romarje obveščajo, da je potrebna predhodna elektronska prijava, v kateri lahko tudi označijo, če za pot domov potrebujejo avtobusni prevoz do Kranja oziroma Ljubljane.

Varnost

Organizatorji romarjem zaradi prometne varnosti priporočajo, naj poskrbijo za kresničko, baterijo ali odsevni jopič.

Prevoz

Za vrnitev z Brezij (v Kranj ali Ljubljano) bodo na voljo posebni avtobusi. Vozovnice bo mogoče kupiti v Šentvidu in na Brezjah pred mašo. Odhod avtobusov s parkirišča bo v soboto, 25. junija 2011, ob 8.15.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.drustvo-skam.si/brezje/.

Besedilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil Gregor Kunej.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh