Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

40 let duhovništva Jožeta Kamina v Franciji

Anton Jamnik
Za vas piše:
Anton Jamnik
Objava: 30. 04. 2023 / 17:57
Oznake: Duhovnik, Svet, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.04.2023 / 18:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
40 let duhovništva Jožeta Kamina v Franciji
FOTO: Osebni arhiv A. Jamnik

40 let duhovništva Jožeta Kamina v Franciji

V Merlebachu smo slovesno obhajali 40 let duhovništva Jožeta Kamina, delegata za pastoralo Slovencev v Franciji. Slovesnosti se je v župnijski cerkvi udeležilo veliko Slovencev in Francozov, ki so na različne načine prijateljsko povezani z našimi rojaki.

Slovesnost je vodil škof Jean Pierre, prisoten je bil tudi predstavnik slovenskega veleposlaništva v Parizu Rok Zagorski ter drugi ugledni gosti. Gospodu Kaminu sem se zahvalil za njegovo zvesto poslanstvo med Slovenci v Franciji in mu zaželel, da bi v moči poklicanosti in posvečenja mogel še dolgo opravljati svoje poslanstvo v novih razmerah, ki pomenijo nove izzive za duhovnikovo poslanstvo. Slovencem na severu Francije sem se zahvalil za njihovo zvestobo krščanskim koreninam, jeziku in narodni kulturi.

Skrajno desno delegat za pastoralo Slovencev v Franciji Jože Kamin, skrajno levo pa ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. FOTO: Osebni arhiv A. Jamnik

V ponedeljek, 1. maja, pa se Slovenci iz severa Francije zberejo na romanju v Merlebachu. Cerkev, v kateri bo sveta maša, imenujejo kar »slovenske Brezje«, ker je tukaj velika podoba Brezjanske Marije Pomagaj.

Nalaganje
Nazaj na vrh