Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

40. številka Družine v pogovoru z nuncijem Januszem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 09. 2018 / 05:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2018 / 09:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
40. številka Družine v pogovoru z nuncijem Januszem

40. številka Družine v pogovoru z nuncijem Januszem

Pišemo tudi o svetniških kandidatih in čisti vesti katoliških zdravnikov.

Izšla je 40. številka Družine, v kateri med drugim pišemo o nedelji svetniških kandidatov ljubljanske metropolije v Trebnjem in Slomškovem dnevu na Ponikvi. Osebnost tedna je Stanko Gerjolj, prejemnik Slomškovega priznanja, ki ga podeljuje Društvo katoliških pedagogov Slovenije, Blaž Jezeršek pa se v komentarju sprašuje, ali je Baraga aktualen tudi danes.


Foto: M.M.Š.

Poročamo o papeževem obisku v državah ob Baltiku, o nedavno podpisanem začasnem sporazumu med Svetim sedežem in Kitajsko ter predstavljamo novo apostolsko konstitucijo o škofovski sinodi.

Z nadškofom msgr. Juliuszem Januszem, apostolskim nuncijem v Republiki Sloveniji, smo se pogovarjali o njegovem skorajšnjem odhodu iz Slovenije, dr. Janez Dolinar, član Združenja slovenskih katoliških zdravnikov, pa ob godu zavetnikov zdravniškega poklica ponuja razmislek o resnici in čisti vesti.

Mladovalovci predstavljajo novega študentskega duhovnika dr. Romana Globokarja in razkrivajo skrivnost najbogatejšega Singapurca. Predstavljamo tudi novo zgoščenko s sakralnimi skladbami slovenskih skladateljev, ki jo je izdal komorni zbor Konservatorija za glasbo, in pišemo o odkritju spomenika duhovniku dr. Lambertu Ehrlichu na ljubljanskih Žalah.

Sredinsko reportažo tokrat namenjamo obisku članov Suverenega malteškega viteškega reda pri Pravoslavni in Katoliški cerkvi v Črni gori in na Kosovu, spominjamo se tudi 50. obletnice smrti p. Pija in 100. obletnice prejema stigem. Alojz Rebula piše o »krščanskem« ateizmu, nadškof Anton Stres pa odgovarja na vprašanje bralca, kakšna je istovetnost Evropejca v letu 2018.

Znova vas torej pričakuje veliko zanimivega branja!

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh