Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

500 dni ujetništva deklic iz Chiboka

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 08. 09. 2015 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

500 dni ujetništva deklic iz Chiboka

Tragičen je podatek, da v Nigeriji na stotine deklet in žena ostaja v ujetništvu.

Konec avgusta je minilo 500 dni, odkar so teroristi Boko Haram aprila 2014 iz šole v nigerijskem mestu Chibok ugrabili 219 učenk. Morda se kdo še spominja povezave na družbenem omrežju Twitter #BringBackOurGirls, ki je predstavljala kampanjo za osvoboditev deklic. Žal do današnjega dne še nobena izmed 219 talk ni na prostosti.



Tragičen je podatek, da v Nigeriji na stotine deklet in žena ostaja v ujetništvu. Poleg ugrabitve šolark iz Chiboka so islamski skrajneži požgali več sto cerkva, v brutalnem nasilju pa je življenje izgubilo na tisoče ljudi.

Mednarodna organizacija za varstvo človekovih pravic Jubilee Campaign redno beleži in dokumentira teroristične napade na civiliste v Nigeriji. Kot navajajo v svojem nedavnem poročilu Varnostnemu svetu ZN, »so napade večinoma izvedli islamski džihadisti, namreč Boko Haram in skupina Fulani«. Poročilo dodaja, da »krščanske žrtve zaradi nenehnih napadov izredno trpijo«.

V letošnjem letu se je Nigerija s 14. povzpela na 10. mesto držav, kjer so človekove pravice najbolj kršene. K temu je ogromno prispevalo nasilje Boko Haram s svojo »najudarnejšo« akcijo, ugrabitvijo deklic iz Chiboka.

Molimo za nigerijske žene in dekleta, ki tvegajo ugrabitev preprosto s tem, ker se želijo izobraziti. Pripovedujmo o njihovi usodi svojim sorodnikom in prijateljem ter na družbenih omrežjih opozarjajmo na nasilje islamskih skrajnežev s povezavo #500days.

Vir: www.opendoorsusa.org
Foto: OpenDoors

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh